Årets Wohlers Report er ute

Nå kommer årets utgave av den ledende rapporten om den globale 3d-printerbransjen – Wohlers Report. Rapporten viser blant annet at den globale omsetningen minket forrige år til 17,4 prosent. Det er en nedgang med 9 prosent sammenliknet med tallene fra 2015 som landet på 25,9 prosent.

En av de fremste årsakene til denne nedgangen er synkende salgstall hos to av de største aktørene. Disse står til sammen for 1,31 milliarder dollar av den globale omsetningen som forrige året ble oppgitt til 6,083 milliarder dollar. Omregnet i prosent har de altså 21,7 prosent av hele kaken. Regner man på nytt uten disse to selskapene ville omsetningen i stedet ha blitt 24,9 prosent, som er mer på linje med tallene fra de foregående årene.

Til tross for nedgangen vokste antall maskinleverandører, fra 62 selskap i 2015, til 97 stykker i fjor. Tallene gjelder leverandører av profesjonelle løsninger. Ifølge rapporten kommer denne veksten til å sette press på de etablerte aktørene.

Materialet til årets rapport er samlet inn fra over hundre servicebyråer, 61 leverandører av industrielle maskiner og 19 leverandører av materialer og desktopprintere. Samtidig har 76 eksperter og organisasjoner i 31 land bidratt til rapporten. Ett av de mer velkjente navnene er Olaf Diegel, professor på Lunds tekniske høyskole, LTH, samt medforfatter av Wohlers Report.

Les mer om rapporten på Wohlers Associates nettsted

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Stratasys kjøper Arevos 3D-printteknologi

3D-printerprodusenten Stratasys har kjøpt teknologiporteføljen og den intellektuelle eiendommen (Intellectual Property – IP) til 3D-printerfirmaet Arevo, som driver med 3D-printing med karbonfiber. Dette oppkjøpet følger maskinvareauksjonen av Arevos eiendeler innen 3D-printing, som ble holdt forrige måned.

Publisert av: