Stratasys hjelper til med å få farkost til Mars

Stratasys har innledet et samarbeid med den tyske rom- og flyorganisasjonen DLR, tilsvarende amerikanske NASA. Formålet er å hjelpe til i utviklingen av en ny ubemannet landingsfarkost som skal utforske planeten Mars.

Farkosten, med navnet TransRoPorter, eller TRP, skal først lages som en fungerende prototype, blant annet med Stratasys FDM-teknikk. Deretter skal prototypen testes og vurderes før man innleder produksjon av den faktiske ferdige farkosten.

TransRoPorter beregnes å kunne sendes til Mars’ overflata i løpet av en femårsperiode. Ved å printe flere komponenter i en Fortus 900mc kan utviklingsteamet kjappere få frem riktig resultat og holde oppe tempoet frem til man begynner å sette sammen den endelige farkosten.

Utover tids- og kostnadsbesparelser har funksjonaliteten vært et viktig punkt.

– Våre prototpyer er ofte meget komplekse og vi strekker ofte grensene for det som er mulig, sier Dr Kaj Fuehrer, som leder prosjektet. Derfor er det også viktig for oss å velge en passende produksjonsteknikk og -materiale for å oppnå rett funksjonalitet uten begrensninger.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Sverige med når GKN gasser på

GKN Aerospace har nå samarbeidet med Saab i ett år. Flere 3d-printede komponenter er leveret og sertifisert. Disse sitter nå i en del Saab-produserte fly. Men dette er ikke det eneste svenskrelaterte prosjektet som flyindustrigiganten arbeider med…

Publisert av: 

Ny adm dir i EOS

EOS grunnlegger og tidligere administrerende direktør Hans Langer, overlater nå roret til Adrian Keppler. Hans ansvar som ny administrerende direktør for den tyske 3d-printerleverandøren blir å realisere …

Publisert av: