Første svenske HP-printer i gang

I slutten av august var det installasjon av Sveriges første HP-maskin, en HP Multi Jet Fusion 4200. 3D Center var på plass hos Vännäs Verkstads, like utenfor Umeå, for å få maskinen installert. Vi fikk en kort prat med foretakets plassjef, Daniel Wallberg, om den nærmeste fremtiden.

Hei Daniel. Hvordan har det gått med installasjonen?
– Det har gått veldig smidig og raskt. Maskinen er jo ganske lik en blekkstråleskriver som skal kalibreres og stilles inn. Det har tatt oss omtrent en dag.

– Nå er vi akkurat ferdig med et testbygg med kalibreringsdetaljer. Det tok seks timer for utskrift og nedkjøling. Bygget var 25 komponenter som vi senere skal teste.

– Med de 25 kalibreringsdetaljene sjekker vi at det som produseres oppfyller kvalitetskravene. Det kan for eksempel være et hull i en plate, med en motsvarende del som er en pinne i en plate som skal passe eksakt. Vi har også forskjellige målepunkter som skal synkroniseres.

Hvordan ser dere på vedlikehold og serviceavtaler?
– Vi har ulike programmer som ligger og kjører. Et daglig program og et per uke og måned. Så har vi også en årlig service. Men vi gjør alt i huset. Skulle det skje noe vi ikke kan håndtere så er også maskinen koplet opp til HP Command Center, så de ser om det skjer noe og kan i beste fall løse det eksternt.

Hvordan ser ordreinngangen ut på HP-maskinen?
– Nu selger vi den gamle 3D Systems-maskinen og flytter over all produksjon på HP-printeren. Det kommer til å skje suksessivt i løpet av en treukers periode.

Hva blir den første jobben?
– Det er faktisk deler i PA12 til Volvo samt til Impuls Radar og North Grade Material. Det er spennende for det er faktisk rene produksjonsdeler. Disse har vi tidligere serieprodusert i 3D Systems-printeren, men nå flytter vi det over til HP-printeren, avslutter Daniel Wallberg.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *