Verdens høyeste 3D-printede tårn bygges i alpeby

Publisert den: 

I den lille sveitsiske landsbyen Mulegns bygges for tiden det som skal bli verdens høyeste 3D-printede struktur. Med sin spektakulære arkitektur og utsikt vil det hvite tårnet – Tor Alva – bli et attraktivt reisemål i regionen.

To nye partnerskap for HP

Publisert den: 

HP har inngått nye partnerskap med to bedrifter. Den ene er den tyske leverandøren av automatisert etterbehandling, DyeMansion, den andre er Accel Digital Solutions (ADS), en oppstart med fokus på 3D-utskrift.

Mange utstillere er allerede klare for Formnext

Publisert den: 

Til tross for økonomisk uforutsigbare tider er det stor interesse for å delta på bransjens største messe, Formnext. Ved utgangen av februar var allerede 574 bedrifter fra 35 land registrert som utstillere.

Massivit lanserer nye materialer i samarbeid med Sika

Publisert den: 

Massivit 3D Printing Technologies har annonsert et nytt strategisk partnerskap med Sika Deutschland GmbH – en global produsent av spesialkjemikalier – med mål om å selge og markedsføre felles spesialiserte harpikser for høyhastighets verktøyapplikasjoner produsert på Massivit 10000 additiv produksjonsserien.

Stratasys kjøper Arevos 3D-printteknologi

Publisert den: 

3D-printerprodusenten Stratasys har kjøpt teknologiporteføljen og den intellektuelle eiendommen (Intellectual Property – IP) til 3D-printerfirmaet Arevo, som driver med 3D-printing med karbonfiber. Dette oppkjøpet følger maskinvareauksjonen av Arevos eiendeler innen 3D-printing, som ble holdt forrige måned.

Ny og lettere legering til bruk i romfarten

Publisert den: 

Forskere fra RMIT University har 3D-printet en titanstruktur som er 50 % sterkere enn den sterkeste legeringen med lignende tetthet som har blitt utviklet for romfartsapplikasjoner.

Protech feirer 30 år med Stratasys

Publisert den: 

I år er det 30 år siden Protech solgte Nord-Europas første 3D-printer, en FDM-maskin fra Stratasys. Siden den gang har Protech vært en trofast partner i det nordiske markedet.

NASA trenger søkere: Dra til Mars og bo i et 3D-printet habitat!

Publisert den: 

Glem campingturen, du kan bli med NASA på et årelangt opphold på Mars! Nok en gang gjør NASA det (nesten) mulig å tilbringe dagene på Mars, og inviterer søkere til sitt neste simulerte årlange Mars-oppdrag under programmet Crew Health and Performance Exploration Analog (CHAPEA).

Oppstartsfirma får pris for innovativ metallprinter

Publisert den: 

Procada fra Trollhättan i Sverige har utviklet en 3D-printerteknologi som blant annet gjør det mulig å skrive ut produkter i lettmetall. For dette har de blitt tildelt pris for Årets oppstartsfirma av Innovatum Science Park.

3D-printet basketball uten luft

Publisert den: 

Fra i morgen, 16. februar kan du kjøpe en 3D-printet basketball fra produsenten Wilson. Du trenger aldri å pumpe den opp, da det ikke skal være luft i den.

Miljøvennlig bygging med nanocellulose

Publisert den: 

Svenske forskere har for første gang vist hvordan et lettvektsmateriale laget av nanocellulose og alger kan 3D-printes og brukes som et bærekraftig byggemateriale.

Forskere har printet fungerende hjernevev

Publisert den: 

Et forskerteam i Wisconsin har lyktes med å 3D-printe menneskelig hjernevev som både kan vokse og fungere som typisk hjernevev. Dette som kan ha betydning for behandling av sykdommer som Alzheimers og Parkinsons.

Prototal Industries styrker sin markedsposisjon i UK med strategisk oppkjøp

Publisert den: 

Prototal Industries, leverandør av additiv produksjon, sprøytestøping, vakuumstøping og aluminiumsverktøy, har kunngjort kjøpet av CA Models Limited, en additiv produksjonsspesialist med base i Stirling, Skottland. Oppkjøpet styrker Prototal Industries’ markedsposisjon i Storbritannia, og legger til  additiv produksjon av metall til konsernets tilbud.

Desktop Metal: Hver femte må gå

Publisert den: 

Etter en omfattende sparepakke i 2023, spenner Desktop Metal livremmen ytterligere inn. Det er rundt 50 millioner dollar i besparelser som inkluderer en 20 prosent reduksjon i arbeidsstyrken.

Første metallprinter i rommet på vei til ISS

Publisert den: 

Det franske selskapet AddUp har i samarbeid med Airbus levert den første metall-3D-printeren for bruk i verdensrommet til det europeiske romfartsbyået ESA. Denne printeren ble skutt opp på NASAs Mission NG-20, på vei til den internasjonale romstasjonen (ISS) ombord på en SpaceX Falcon 9-rakett.

Metode for 3D-printet mat i industriell skala

Publisert den: 

Det østerrikske oppstartsfirmaet Revo Foods har tidligere produsert 3D-printet mat, inkludert fiskeprodukter. Nå tar selskapet neste steg og presenterer en løsning for industriell produksjon av 3D-printet mat.