Bedre gli med personaliserte skistøvler

Det belgiske ingeniørforetaket og servicebyrået Materialise står bak flere oppsiktsvekkende prosjekter innen livsstils- og moteindustriene. Nå innleder man samarbeid med Tailored Fits, en sveisisk produsent av vintersportsutstyr. Målet er å utvikle en komplett produksjonsflyt for skreddersydde skistøvler.

Selskapene har allerede i dag en fungerende løsning fra brukerdata til ferdig støvel. Den bygger på flere funksjoner, først er en prosess der kundens føtter skannes i en Tailored Fits-butikk. Dataene sendes deretter til redigering. I neste steg 3d-printes innersålene og sendes tilbake til butikken. Hele prosessen tar cirka ti dager.

I neste steg vil man også kunne personalisere og tilpasse innerskoen og utover dette også det ytre, harde skallet. Det skal foregå tester med 3d-printede komponenter allerede nå, med et ikke navngitt skilandslag.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *