Fire lasere i oppgradert Renishaw-løsning

Renishaw RenAM 500M får en storebror med fire laserkilder.

Renishaw RenAM 500Q er navnet på Renishaws siste 3d-printer, som skal premierevises på Formnext i Frankfurt neste måned. Produktiviteten står i sentrum og printeren er utstyrt med fire laserenheter.

Det har nå gått et par år siden Renishaw slapp sin storebror til 250-modellen – RenAM 500M. Nå kommer oppgraderingen i form av fire ganger så mange laserkilder, hvilket skal gi firedoblet hastighet, mener selskapet.

Besøker du Renishaws stand på Formnext får du også se selskapets verktøy for prosessovervåking, InfiniAM Central og InfiniAm Spectral. Disse samler inn og analyserer data fra sensorer i utstyret, noe som skal bidra til forbedret produktivitet og lavere feilmarginer. Central og Spectral henter data fra et multispektralkamera montert i byggekammeret, som blant annet avleser lasereffekt og smeltepool.

Blant nyhetene finner du også High Temperature Build Volume, en teknikk som skal gjøre det mulig å produsere mer robuste komponenter av materialer som foreløpig ikke kan printes i uten stor risiko for termisk stress.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Kartlegger havbunnen i 3D

Det danske selskapet Teledyne RESON konstruerer og produserer avansert sonarutstyr for å undersøke og kartlegge havbunnen med 3d-skanning. Kundekretsen er global og består først og fremst av kunder innen det marine, forskningsinstitutter, myndigheter og militæret.

Publisert av: 

Som varm kniv i smør

Om du er en av dem som foretrekker smør fremfor margarin, og som til overmål oppbevarer smøret i kjøleskapet så kan du ha kjent på frustrasjonen når det gjelder selve påføringen av smøret på brødskiven.

Publisert av: 

3d-printet leppestiftapplikator

3D printing revolusjonerer flere og flere områder — inklusive noen områder du kanskje ikke hadde forestilt deg. Forskere fra britiske Cosmetic Science Group at London College of Fashion har eksperimentert med bruk av additiv tilvirkning for en helt ny bransje: Kosmetikk.

Publisert av: