Epson utvikler industriell 3d-printer

Minori Usui, adm. dir. for Seiko Epson-konsernet.

Det japanske printerselskapet Epson har tidligere sagt at man følger med på utviklingen i 3d-printerverden. Nå er selskapet i gang med å utvikle en industriell løsning som skal slippes i løpet av de nærmeste to årene.

Dermed føyer Epson seg til printerutviklere fra grafisk bransje, som HP, Mimaki. Ricoh, Canon, alla har de nå tatt spranget over til 3d. Epsons 3d-printerløsning kommer til å være tilpasset industrielt bruk og tilvirkning av sluttprodukter. Man kommer til å legge store ressurser på et bredt materialutvalg, noe man mener er nøkkelen til en bred akseptanse av teknikken. Men også høyere hastighet og oppløsning.

– Vi vil kraftig forbedre alle disse tre områdene og utvikle en 3d-printer som kan benyttes i et tilvirkningsmiljø, sier Minoru Usui, administrerende direktør, Seiko Epson.

Selskapets kompetanse innen blekkstråleskrivere for papirutskrifter kan nok sies å være veiledende med tanke på hvilken teknikk man satser på.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny 3D print-teknologi på vei

Evolve, som er sprunget ut av Stratasys, har nettopp offentliggjort en ny additiv fremstillingsteknologi kalt STEP (Selective Toner Electrophotographic Process). Det er som navnet sier en teknologi som er basert på de elektrostatiske prosessene vi kjenner fra kopimaskiner.

Publisert av: 

Veksten i 3d-print har nådd industrien

Ifølge analyseselskapet Context har det globale 3d-printermarkedet steget med 14 prosent i antall solgte enheter fra fjerde kvartal 2016 til fjerde kvartal 2017. Industriell print er høydespringeren med hele 39 prosent økt vekst takket være en rekke nye metall- og polymermaskiner.

Publisert av: