Epson utvikler industriell 3d-printer

Minori Usui, adm. dir. for Seiko Epson-konsernet.

Det japanske printerselskapet Epson har tidligere sagt at man følger med på utviklingen i 3d-printerverden. Nå er selskapet i gang med å utvikle en industriell løsning som skal slippes i løpet av de nærmeste to årene.

Dermed føyer Epson seg til printerutviklere fra grafisk bransje, som HP, Mimaki. Ricoh, Canon, alla har de nå tatt spranget over til 3d. Epsons 3d-printerløsning kommer til å være tilpasset industrielt bruk og tilvirkning av sluttprodukter. Man kommer til å legge store ressurser på et bredt materialutvalg, noe man mener er nøkkelen til en bred akseptanse av teknikken. Men også høyere hastighet og oppløsning.

– Vi vil kraftig forbedre alle disse tre områdene og utvikle en 3d-printer som kan benyttes i et tilvirkningsmiljø, sier Minoru Usui, administrerende direktør, Seiko Epson.

Selskapets kompetanse innen blekkstråleskrivere for papirutskrifter kan nok sies å være veiledende med tanke på hvilken teknikk man satser på.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Kartlegger havbunnen i 3D

Det danske selskapet Teledyne RESON konstruerer og produserer avansert sonarutstyr for å undersøke og kartlegge havbunnen med 3d-skanning. Kundekretsen er global og består først og fremst av kunder innen det marine, forskningsinstitutter, myndigheter og militæret.

Publisert av: 

Som varm kniv i smør

Om du er en av dem som foretrekker smør fremfor margarin, og som til overmål oppbevarer smøret i kjøleskapet så kan du ha kjent på frustrasjonen når det gjelder selve påføringen av smøret på brødskiven.

Publisert av: 

3d-printet leppestiftapplikator

3D printing revolusjonerer flere og flere områder — inklusive noen områder du kanskje ikke hadde forestilt deg. Forskere fra britiske Cosmetic Science Group at London College of Fashion har eksperimentert med bruk av additiv tilvirkning for en helt ny bransje: Kosmetikk.

Publisert av: