Metall og forsyningskjede i fokus for Materialise neste uke

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 10 november 2017

Belgiske Materialise kommer blant annet til å vise nye programvarer på neste ukes store Formnext-messe i Frankfurt. Fokuset ligger på automatisering og digitalisering av forsyningskjeden, to store trendord i den additive verden akkurat nå.

Rent konkret blir det lansering av Materialise sitt flaggskipsprodukt Magics, som neste uke slippes i versjon 22. Også Inspector og Control Platform kommer til å vises frem. Det sistnevnte er en ny programvare for metallproduksjon.

Nettopp metall er hett hos Materialise. Selskapet mener at teknikken har modnet og man vil arbeide nær hele verdikjeden, blant annet da med ny programvare. Denne har kommet inn i kjølvannet av oppkjøpet av tyske ACTech, som utvikler løsninger for komplekse metallstøpeformer.

Få selskap har så lang og bred erfaring med den additive produksjonskjeden som Materialise. Nå vil selskapet ta sin kunnskap til et nytt nivå gjennom sitt konsept Certified Additive Manufacturing. Det skal sees som et slags benchmark for hvordan en logistikkjede basert på additiv teknikk og høy automatiseringsgrad i linje med rådende standarder på området bør være.

Konseptet med Certified Additive Manufacturing viser man med et par interessante kundeeksempler. Dels Tailored Fits produksjon av skreddersydde støvler, dels Yunikus produksjonsflyt for skreddersydde brilleinnfatninger.

Les mer

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Stratasys spør kundene om råd

Stratasys tar i bruk hjelp av noen store kunder i bransjen for å videreutvikles. Foto: Arkiv/Anja Degerholm
Stratasys-Formnext-2023-1024x683

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

Siste nytt

Nytt samarbeidsverktøy for additiv produksjon

Det er lansert en ny programvare for samarbeid og kommunikasjon mellom flere, i tillegg til tekst, video og fildeling har den også støtte for 3D-visning: CADChat.
visual-01-facilitate_meetings

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

To nye 3D-printere fra Formlabs

3D-printerprodusent Formlabs har lansert sine nye stasjonære harpiks 3D-skrivere, Form 4 og varianten, Form 4B.
Screenshot