Nye EOS P 500: 3D-printing av polymerer på industriell skala

EOS introduserer sitt EOS P 500 system for additiv tilvirking på Formnext 2017. Systemet henvender seg til selskaper som ønsker å masseprodusere polymerdeler i industriell skala i kombinasjon med topp kvalitet på de tilvirkede delene.

Det nye systemet tilbyr høy effektivitet for den laveste kostrisen (per del), er klar for automasjon og kan prosessere polymermaterialer, noe som krever oppvarming til opp til 300°C. EOS har nylig inngått en felles utviklingsavtale med Arkema for produksjon av høykvalitets polymermaterialer. Selskapet hevder at med EOS P 500 har bransjen fått en både smart og robust teknologi som kan anvendes til pålitelig, fleksibel og kostnadseffektiv produksjon.

Doblet byggehastighet og maksimalisert oppetid for økt produktivitet
EOS P 500 bygger dobbelt så raskt som den hittil raskeste lasersintringsmaskinen (EOS P 396) takket være et dobbelt-laser system som smelter sammen pulveret, og en ny recoater. Sistnevnte legger til et nytt lag pulver til byggeplattformen i høy hastighet (600mm/s) og maks justeringsmuligheter. Materialflyten har også blitt optimalisert. I forhold til tidligere systemer forhåndsvarmer EOS P 500 polymermaterialet før det kommer på byggeplattformen, noe som reduserer lagbyggetiden. Systemet kan også gjenbruke alt overskytende pulver til neste byggejobb.

Sammen med maskinen lanserer EOS også løsninger for prosessovervåking og integrering. Dette er både programvarebasert, og har også kameraoverbåking og temperaturregistreringer. EOS opplyser også at det første selskapet som har kjøpt det nye polymersystemet EOS P 500 er Materialise. – Vi ser frem til produktivitetsøkningen EOS P 500 utlover, og de nye mulighetene for serieproduksjon som blir muliggjort ved den integrerte plattformautomasjonen. De kortere produksjonstidene vil hjelpe oss til å møte de stadig kortere deadlinene etter hvert som etterspørselen etter industriell polymerprinting øker. Vi ser frem til å utforske bruken av nye materialer og nye applikasjoner,” sier Bart Van Der Schueren, Chief Technology Officer hos Materialise.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Kartlegger havbunnen i 3D

Det danske selskapet Teledyne RESON konstruerer og produserer avansert sonarutstyr for å undersøke og kartlegge havbunnen med 3d-skanning. Kundekretsen er global og består først og fremst av kunder innen det marine, forskningsinstitutter, myndigheter og militæret.

Publisert av: 

Som varm kniv i smør

Om du er en av dem som foretrekker smør fremfor margarin, og som til overmål oppbevarer smøret i kjøleskapet så kan du ha kjent på frustrasjonen når det gjelder selve påføringen av smøret på brødskiven.

Publisert av: 

3d-printet leppestiftapplikator

3D printing revolusjonerer flere og flere områder — inklusive noen områder du kanskje ikke hadde forestilt deg. Forskere fra britiske Cosmetic Science Group at London College of Fashion har eksperimentert med bruk av additiv tilvirkning for en helt ny bransje: Kosmetikk.

Publisert av: