XYZPrinting storsatser mot industrien

XYZPrinting fra Taiwan er muligens et ukjent navn i industriverdenen, men i fjor solgte selskapet flest 3d-printere i verden, over 80 000 enheter. Selskapet dominerer konsumentmarkedet, men med en massiv lansering av fem nye maskiner retter man nå blikket mot industrisegmentet.

De fem nya modellene dekker flere teknikker, fra SLS til binder jet og DLP. Applikasjonene strekker seg fra smykker til romfart & fly.

MfgPro230 xS er XYZPrintings første SLS-printer. Den har et byggevolum på 230 x 230 x 230 millimeter og arbeider med flere typer av polyamider samt TPU og PMM.

PartPro350 xBC arbeider med binder jetting i fire farger, aggressivt prissatt til 30 000 dollar, eller cirka 300 000 norske kroner. Byggevolumet ligger på 350 x 222 x 200 millimeter og lagtykkelsen på 100 mikrometer.

PartPro100 xP er en DLP-maskin med listepris på 2400 dollar og gjør bruk av flere forskjellige typer resiner. Søsken Dentpro100 xP er en liknende modell utviklet for dentaltekniske applikasjoner. Her finner vi blant annet et Klasse 1-sertifisert materiale for modeller. Listeprisen ligger på 2700 dollar, hvilket er et stykke under Formlabs maskiner som har solgt bra innen dentalsegmentet.

Sist ut er ytterligere et søsken til PartPro100 og Dentpro100 xP – CastPro100 xP. Maskinen er lagd for å printe ut støpeformer for smykker og andre objekter i edelt metall. Også denne har en listepris på 2700 dollar.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Kartlegger havbunnen i 3D

Det danske selskapet Teledyne RESON konstruerer og produserer avansert sonarutstyr for å undersøke og kartlegge havbunnen med 3d-skanning. Kundekretsen er global og består først og fremst av kunder innen det marine, forskningsinstitutter, myndigheter og militæret.

Publisert av: 

Som varm kniv i smør

Om du er en av dem som foretrekker smør fremfor margarin, og som til overmål oppbevarer smøret i kjøleskapet så kan du ha kjent på frustrasjonen når det gjelder selve påføringen av smøret på brødskiven.

Publisert av: 

3d-printet leppestiftapplikator

3D printing revolusjonerer flere og flere områder — inklusive noen områder du kanskje ikke hadde forestilt deg. Forskere fra britiske Cosmetic Science Group at London College of Fashion har eksperimentert med bruk av additiv tilvirkning for en helt ny bransje: Kosmetikk.

Publisert av: