Forsker på raskere ekstruderingsprinter

Et forskerteam på MIT (Massachusetts Institute of Technology) i Boston har utviklet en prototype ekstruderingsprinter som er betydelig kvikkere enn eksisterende maskiner på markedet. Rundt sju ganger høyere produksjonshastighet får man ut av printeren, sammenliknet med liknende ekstruderingsprintere.

FastFFF, som teknikken kalles, er utviklet i første rekke for å teste de fysiske begrensningene med teknikken. Mest gjelder dette hastighet på materialmatingen, skrivehodets bevegelse i X, Y og Z, samt oppvarming av materialet.

Hvis vi ser på komponentene, så er MIT-printeren identisk med andre ekstruderingsmaskiner. Men man har montert en laser som smelter materialet i skrivehodet, som styres av et servodrevet system som skal gi høyere ekstruderingskraft og høyere hastighet på skrivehodet.

Modifikasjonene gjør at FastFFF kan oppnå en volumetrisk byggehastighet på 127 kubikkcentimeter per time. Ifølge forskerteamet er det rundt sju ganger raskere enn eksisterende ekstruderingsmaskiner i desktop-segmentet. Ved makshastighet er utskriftsfarten opp til 14 ganger kjappere enn tidligere benchmark-tester som teamet hat utført.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Kartlegger havbunnen i 3D

Det danske selskapet Teledyne RESON konstruerer og produserer avansert sonarutstyr for å undersøke og kartlegge havbunnen med 3d-skanning. Kundekretsen er global og består først og fremst av kunder innen det marine, forskningsinstitutter, myndigheter og militæret.

Publisert av: 

Som varm kniv i smør

Om du er en av dem som foretrekker smør fremfor margarin, og som til overmål oppbevarer smøret i kjøleskapet så kan du ha kjent på frustrasjonen når det gjelder selve påføringen av smøret på brødskiven.

Publisert av: 

3d-printet leppestiftapplikator

3D printing revolusjonerer flere og flere områder — inklusive noen områder du kanskje ikke hadde forestilt deg. Forskere fra britiske Cosmetic Science Group at London College of Fashion har eksperimentert med bruk av additiv tilvirkning for en helt ny bransje: Kosmetikk.

Publisert av: