Forsker på raskere ekstruderingsprinter

Et forskerteam på MIT (Massachusetts Institute of Technology) i Boston har utviklet en prototype ekstruderingsprinter som er betydelig kvikkere enn eksisterende maskiner på markedet. Rundt sju ganger høyere produksjonshastighet får man ut av printeren, sammenliknet med liknende ekstruderingsprintere.

FastFFF, som teknikken kalles, er utviklet i første rekke for å teste de fysiske begrensningene med teknikken. Mest gjelder dette hastighet på materialmatingen, skrivehodets bevegelse i X, Y og Z, samt oppvarming av materialet.

Hvis vi ser på komponentene, så er MIT-printeren identisk med andre ekstruderingsmaskiner. Men man har montert en laser som smelter materialet i skrivehodet, som styres av et servodrevet system som skal gi høyere ekstruderingskraft og høyere hastighet på skrivehodet.

Modifikasjonene gjør at FastFFF kan oppnå en volumetrisk byggehastighet på 127 kubikkcentimeter per time. Ifølge forskerteamet er det rundt sju ganger raskere enn eksisterende ekstruderingsmaskiner i desktop-segmentet. Ved makshastighet er utskriftsfarten opp til 14 ganger kjappere enn tidligere benchmark-tester som teamet hat utført.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Sømløse jakker og kopihoder

I 2018 går det en bølge av 3d-printing i motehusene, noe som gir ulike utslag i de forskjellige motehusene. Kreativ leder Demna Gvasalia i moteselskapet Balenciaga bruker 3d-printing i sine kreasjoner. Resultatet er nesten sømløse jakker, som er med i Balenciagas kolleksjon for HøstVinter 2018.

Publisert av: 

Ny global 3D-service fra Dassault Systèmes

I stil med det globale 3D-nettverket 3DHubs lanserer Dassault Systèmes nå 3DEXPERIENCE Marketplace. Marketplace er en del av 3DEXEPERIENCE plattformen som forbinder 50 digitale produsenter med kunder som trenger 3D objekter. Plattformen tilbyr alle former for 3D-produksjon, fra 3D-print til CNC-fresing, laserskjæring og formstøping.

Publisert av: 

Fourcade med 3d-printet våpendesign

Martin Fourcade fra Frankrike gjorde det godt i skiskyting i OL i PyeongChang og stakk av med tre gullmedaljer. På jaktstarten skjøt Fourcade en perfekt siste stående runde med en rifle fra Athletics 3D, de hadde lagd prototypen til Fourcades våpen med en Zortrax M200 3D printer.

Publisert av: