Metallprinting i serieproduksjon

AM-dagen på Kistamässan utenfor Stockholm ga signaler om hvor vi beveger oss. Blant annet er det tydelig at serieproduksjon i metall ikke lenger er et fremtidsscenario, men en realitet. Svenskeide Digital Metal, en del av Höganäs-kosernet, er i fremste rekke, med egenutviklet teknologi for metallprinting av svært små deler, der de også har eliminert prosessen med å fjerne supportmateriell og faktisk også gjenbruker metallet som blir til overs i printingen.

Teknologien fra Digital Metal er altså en teknologi som er velegnet for små komponenter, da får man til gjengjeld høy produktivitet, tynne vegger og svært nøyaktige detaljer og overflater i komponentene. Den første maskinen fra Digital Metal har allerede vært i drift hos det franske instituttet CETIM siden sommeren 2015, og den andre installasjonen ble gjennomført sommeren 2017. Digital Metal opererer også som tjenesteleverandør, og selskaper som Montfort (sveitsiske ur) og Koenigsegg (eksklusive sportsbiler) er blant kundene som benytter deres løsninger og tjenester. Alexander Sakratidis fra DM fortalte at maskiner nå er tilgjengelig for nye kunder.

– Det er ingen støttestruktur som må fjernes med vår teknologi, flere lag kan printes oppå hverandre og det er kort omstillingstid mellom seriene som printes, fortalte Alexander Sakratidis. Han viste blant annet frem produkter fra Montfort, et sveitsisk Kickstarter-finansiert selskap som produserer ur med komponenter produsert med additiv teknologi i større serier, typisk opp til 1000 enheter.

Prosessen foregår i fire trinn; print-forberedelse, printing, rengjøring og sintering. Printingen og varmebehandlingen foregår helt adskilt, noe som vil gjøre det enklere å tilpasse prosessen til nye materialer. I øyeblikket er det rustfritt stål og titan som er de aktuelle materialene, mens det arbeides med å tilpasse teknologien til flere materialer. Ifølge Alexander Sakratidis kan de printe vegger ned til 150 mikron tykkelse med rundt 300 mikron tykkelse på gapet mellom veggene.

Han er ikke i tvil om at dette er fremtidens teknologi for mange industribedrifter. – Ser vi på en serie på 1000 komponenter med komplisert struktur, vil den typisk produseres på en femtedel av tradisjonell produksjonstid, 3 til 5 ganger rimeligere. Industrien må kjenne sin besøkelsestid, for teknologien er tilgjengelig nå og utviklingen skyter fart. Vi tror også på samarbeidsformer der vi som servicebyrå har printteknologien plassert ute hos kundene, sa Sakratidis i et interessant innlegg på AM-Dagen 7. desember.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Kartlegger havbunnen i 3D

Det danske selskapet Teledyne RESON konstruerer og produserer avansert sonarutstyr for å undersøke og kartlegge havbunnen med 3d-skanning. Kundekretsen er global og består først og fremst av kunder innen det marine, forskningsinstitutter, myndigheter og militæret.

Publisert av: 

Som varm kniv i smør

Om du er en av dem som foretrekker smør fremfor margarin, og som til overmål oppbevarer smøret i kjøleskapet så kan du ha kjent på frustrasjonen når det gjelder selve påføringen av smøret på brødskiven.

Publisert av: 

3d-printet leppestiftapplikator

3D printing revolusjonerer flere og flere områder — inklusive noen områder du kanskje ikke hadde forestilt deg. Forskere fra britiske Cosmetic Science Group at London College of Fashion har eksperimentert med bruk av additiv tilvirkning for en helt ny bransje: Kosmetikk.

Publisert av: