3D-printer vinduer og dører

3D printerens ytre mål er: bredde 2,4 m, høyde 2,7 m og lengde 4 m.

NorDan AB investerer i 3D-printer for produksjon av vinduer og dører.

Vindu- og dørprodusent NorDan AB blir ledende på moderne additiv produksjonsteknologi innen sin bransje gjennom investering i en 3D-printer som printer ut produkter i full størrelse. Printeren vil installeres i løpet av våren 2018, og skal produsere vinduer og dører i opp til 1,5 meters bredde og 2,5 meters høyde. Den vil ble brukt både til fremstilling av prototyper såvel som kommersiell produksjon.

Firmaet har inngått en mangemillioners kontrakt med det svenske firmaet BLB Industries AB, som skal levere printeren. Produkter som overskrider 1,5 x 2,5 m kan skrives ut i deler, som deretter sammenføyes.

Printhodet i aksjon

3D-printeren med betegnelsen BLB 3D Custom Printer benytter seg av materialer som polymerer og biokompositter. De sistnevnte består for det meste av ikke-fossilbaserte naturlige råvarer og restprodukter fra skogbruk, eventuelt bioprodukter fra landbruk, f.eks. polymerer blandet med tre, kork, halm og hamp. Utviklingen av biobaserte materialer har kommet så langt at NorDan AB anser teknikken moden for industriell produksjon. Den nye 3D-printeren installeres ved selskapets fabrikk i Bor og det har allerede blitt gjennomført testproduksjon av dører med gode resultater.

NorDan AB inngår i NorDan Gruppen med hovedkontor i Norge. NorDan AB produserer dører og vinduer til det svenske markedet, og har omlag 400 ansatte. De er en profesjonell og ledende samarbeidspartner for byggebransjen og har markedets bredeste produktutvalg og bidrar til utviklingen innen digitalisering, holdbarhet og innovation. Selskapets virksomhet i Sverige innbefatter tre fabrikker (Tanum, Bor og Kvillsfors) og seks salgskontorer.

BLB Industries AB er spesialister på tilvirkning av 3D-printere og på materialteknologi. Selskapet er baserat i Värnamo i Sverige og har høstet internasjonal oppmerksomhet for sin teknologi og kompetanse.

 

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Kartlegger havbunnen i 3D

Det danske selskapet Teledyne RESON konstruerer og produserer avansert sonarutstyr for å undersøke og kartlegge havbunnen med 3d-skanning. Kundekretsen er global og består først og fremst av kunder innen det marine, forskningsinstitutter, myndigheter og militæret.

Publisert av: 

Som varm kniv i smør

Om du er en av dem som foretrekker smør fremfor margarin, og som til overmål oppbevarer smøret i kjøleskapet så kan du ha kjent på frustrasjonen når det gjelder selve påføringen av smøret på brødskiven.

Publisert av: 

3d-printet leppestiftapplikator

3D printing revolusjonerer flere og flere områder — inklusive noen områder du kanskje ikke hadde forestilt deg. Forskere fra britiske Cosmetic Science Group at London College of Fashion har eksperimentert med bruk av additiv tilvirkning for en helt ny bransje: Kosmetikk.

Publisert av: