3D-printer vinduer og dører

3D printerens ytre mål er: bredde 2,4 m, høyde 2,7 m og lengde 4 m.

NorDan AB investerer i 3D-printer for produksjon av vinduer og dører.

Vindu- og dørprodusent NorDan AB blir ledende på moderne additiv produksjonsteknologi innen sin bransje gjennom investering i en 3D-printer som printer ut produkter i full størrelse. Printeren vil installeres i løpet av våren 2018, og skal produsere vinduer og dører i opp til 1,5 meters bredde og 2,5 meters høyde. Den vil ble brukt både til fremstilling av prototyper såvel som kommersiell produksjon.

Firmaet har inngått en mangemillioners kontrakt med det svenske firmaet BLB Industries AB, som skal levere printeren. Produkter som overskrider 1,5 x 2,5 m kan skrives ut i deler, som deretter sammenføyes.

Printhodet i aksjon

3D-printeren med betegnelsen BLB 3D Custom Printer benytter seg av materialer som polymerer og biokompositter. De sistnevnte består for det meste av ikke-fossilbaserte naturlige råvarer og restprodukter fra skogbruk, eventuelt bioprodukter fra landbruk, f.eks. polymerer blandet med tre, kork, halm og hamp. Utviklingen av biobaserte materialer har kommet så langt at NorDan AB anser teknikken moden for industriell produksjon. Den nye 3D-printeren installeres ved selskapets fabrikk i Bor og det har allerede blitt gjennomført testproduksjon av dører med gode resultater.

NorDan AB inngår i NorDan Gruppen med hovedkontor i Norge. NorDan AB produserer dører og vinduer til det svenske markedet, og har omlag 400 ansatte. De er en profesjonell og ledende samarbeidspartner for byggebransjen og har markedets bredeste produktutvalg og bidrar til utviklingen innen digitalisering, holdbarhet og innovation. Selskapets virksomhet i Sverige innbefatter tre fabrikker (Tanum, Bor og Kvillsfors) og seks salgskontorer.

BLB Industries AB er spesialister på tilvirkning av 3D-printere og på materialteknologi. Selskapet er baserat i Värnamo i Sverige og har høstet internasjonal oppmerksomhet for sin teknologi og kompetanse.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Sømløse jakker og kopihoder

I 2018 går det en bølge av 3d-printing i motehusene, noe som gir ulike utslag i de forskjellige motehusene. Kreativ leder Demna Gvasalia i moteselskapet Balenciaga bruker 3d-printing i sine kreasjoner. Resultatet er nesten sømløse jakker, som er med i Balenciagas kolleksjon for HøstVinter 2018.

Publisert av: 

Ny global 3D-service fra Dassault Systèmes

I stil med det globale 3D-nettverket 3DHubs lanserer Dassault Systèmes nå 3DEXPERIENCE Marketplace. Marketplace er en del av 3DEXEPERIENCE plattformen som forbinder 50 digitale produsenter med kunder som trenger 3D objekter. Plattformen tilbyr alle former for 3D-produksjon, fra 3D-print til CNC-fresing, laserskjæring og formstøping.

Publisert av: 

Fourcade med 3d-printet våpendesign

Martin Fourcade fra Frankrike gjorde det godt i skiskyting i OL i PyeongChang og stakk av med tre gullmedaljer. På jaktstarten skjøt Fourcade en perfekt siste stående runde med en rifle fra Athletics 3D, de hadde lagd prototypen til Fourcades våpen med en Zortrax M200 3D printer.

Publisert av: