3d-printet leppestiftapplikator

Foto samt innskannet bilde fra en av deltakerne i forskningsprosjektet.

3D printing revolusjonerer flere og flere områder — inklusive noen områder du kanskje ikke hadde forestilt deg. Forskere fra britiske Cosmetic Science Group hos London College of Fashion har eksperimentert med bruk av additiv tilvirkning for en helt ny bransje: Kosmetikk.

Nylig ble det publisert en studie i Journal of Dermatology and Cosmetology, som beskriver bruken av 3D printing for å lage personalisert sminke, og helt spesifikt leppestift. Arbeidet involverer både 3D-skanning og 3D-printteknologi for å lage et produkt for påføring av leppestift som perfekt matcher leppene til kunden, noe som etter sigende skal bety at man ikke lenger trenger et speil for å påføre seg leppestiften.

– Det første steget er å gjøre en høykvalitets innskanning av de individuelle leppene for å få et digitalt bilde, sier dr. Milica Stevic, en av hovedforskerne på prosjektet til Digital Trends. – Dette bildet blir deretter optimalisert og modellering, noe som er en enkel, likefrem og universell prosedyre, uavhengig av leppetype. Som et resultat av dette har man da skaffet seg en tre-elementers digital modell: En leppestiftbase, form og lokk, og fremstilt av en 3D printer. Så heller man selve leppestiftmassen inn i formen og leppestiftbasen, justert til toppen. Den indre delen av formen har et unikt utseende som perfekt matcher konturen til den spesifikke kunden, slik at sluttproduktet er en leppestift personalisert for de individuelle leppene.

Studiet viste at den beste teknikken for fremstilling av dette produktet er ved FDM (Fused Deposition Modelling
Technology) i materialet PLA. Nå som forskerne har bevist at dette er et produkt som lar seg fremstille, venter de på at en av aktørene i kosmetikkbransjen skal vise interesse for produktet og investere i det.

Videre lesning:
Studie i Journal of Dermatology and Cosmetology
Kilder:
Digital Trends
3Ders.org

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Kartlegger havbunnen i 3D

Det danske selskapet Teledyne RESON konstruerer og produserer avansert sonarutstyr for å undersøke og kartlegge havbunnen med 3d-skanning. Kundekretsen er global og består først og fremst av kunder innen det marine, forskningsinstitutter, myndigheter og militæret.

Publisert av: 

Som varm kniv i smør

Om du er en av dem som foretrekker smør fremfor margarin, og som til overmål oppbevarer smøret i kjøleskapet så kan du ha kjent på frustrasjonen når det gjelder selve påføringen av smøret på brødskiven.

Publisert av: 

3d-printet leppestiftapplikator

3D printing revolusjonerer flere og flere områder — inklusive noen områder du kanskje ikke hadde forestilt deg. Forskere fra britiske Cosmetic Science Group at London College of Fashion har eksperimentert med bruk av additiv tilvirkning for en helt ny bransje: Kosmetikk.

Publisert av: