3d-printet leppestiftapplikator

Foto samt innskannet bilde fra en av deltakerne i forskningsprosjektet.

3D printing revolusjonerer flere og flere områder — inklusive noen områder du kanskje ikke hadde forestilt deg. Forskere fra britiske Cosmetic Science Group hos London College of Fashion har eksperimentert med bruk av additiv tilvirkning for en helt ny bransje: Kosmetikk.

Nylig ble det publisert en studie i Journal of Dermatology and Cosmetology, som beskriver bruken av 3D printing for å lage personalisert sminke, og helt spesifikt leppestift. Arbeidet involverer både 3D-skanning og 3D-printteknologi for å lage et produkt for påføring av leppestift som perfekt matcher leppene til kunden, noe som etter sigende skal bety at man ikke lenger trenger et speil for å påføre seg leppestiften.

– Det første steget er å gjøre en høykvalitets innskanning av de individuelle leppene for å få et digitalt bilde, sier dr. Milica Stevic, en av hovedforskerne på prosjektet til Digital Trends. – Dette bildet blir deretter optimalisert og modellering, noe som er en enkel, likefrem og universell prosedyre, uavhengig av leppetype. Som et resultat av dette har man da skaffet seg en tre-elementers digital modell: En leppestiftbase, form og lokk, og fremstilt av en 3D printer. Så heller man selve leppestiftmassen inn i formen og leppestiftbasen, justert til toppen. Den indre delen av formen har et unikt utseende som perfekt matcher konturen til den spesifikke kunden, slik at sluttproduktet er en leppestift personalisert for de individuelle leppene.

Studiet viste at den beste teknikken for fremstilling av dette produktet er ved FDM (Fused Deposition Modelling
Technology) i materialet PLA. Nå som forskerne har bevist at dette er et produkt som lar seg fremstille, venter de på at en av aktørene i kosmetikkbransjen skal vise interesse for produktet og investere i det.

Videre lesning:
Studie i Journal of Dermatology and Cosmetology
Kilder:
Digital Trends
3Ders.org

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Sømløse jakker og kopihoder

I 2018 går det en bølge av 3d-printing i motehusene, noe som gir ulike utslag i de forskjellige motehusene. Kreativ leder Demna Gvasalia i moteselskapet Balenciaga bruker 3d-printing i sine kreasjoner. Resultatet er nesten sømløse jakker, som er med i Balenciagas kolleksjon for HøstVinter 2018.

Publisert av: 

Ny global 3D-service fra Dassault Systèmes

I stil med det globale 3D-nettverket 3DHubs lanserer Dassault Systèmes nå 3DEXPERIENCE Marketplace. Marketplace er en del av 3DEXEPERIENCE plattformen som forbinder 50 digitale produsenter med kunder som trenger 3D objekter. Plattformen tilbyr alle former for 3D-produksjon, fra 3D-print til CNC-fresing, laserskjæring og formstøping.

Publisert av: 

Fourcade med 3d-printet våpendesign

Martin Fourcade fra Frankrike gjorde det godt i skiskyting i OL i PyeongChang og stakk av med tre gullmedaljer. På jaktstarten skjøt Fourcade en perfekt siste stående runde med en rifle fra Athletics 3D, de hadde lagd prototypen til Fourcades våpen med en Zortrax M200 3D printer.

Publisert av: