Kartlegger havbunnen i 3D

Det danske selskapet Teledyne RESON konstruerer og produserer avansert sonarutstyr for å undersøke og kartlegge havbunnen med 3d-skanning. Kundekretsen er global og består først og fremst av kunder innen det marine, forskningsinstitutter, myndigheter og militæret.

I 2010 investerte selskapet i en Stratasys uPrint Plus for bruk i produktutvikling og printing av prototyper. Nå, etter 20 000 utskriftstimer erstattes 3d-printeren med en Fortus 380mc.

Foruten produksjonsbesparelser og en minsket lagerbeholdning la overgangen til 3d-printer grunnlag for en økt fleksibilitet i design- og produksjonsfasen. Tidligere kunne prosjekter stanse opp på grunn av dårlig utformede modeller og prototyper.

– I dag har vi mye større frihet i designfasen, ettersom vi kan printe en prototype på stedet og derfra raskt komme videre i utviklingsfasen. Tidligere fikk vi se konstruksjonen i en 2d-tegning. Vi satt da med en håpløs geometri på en modell og ble allerede der bremset i arbeidsprosessen, sier Niels Stissing Jensen, ingeniør hos Teledyne RESON.

Ifølge Teledyne RESON sparte selskapet over 260 000 kroner de tre første årene på å bruke 3d-printeren til egen produksjon.

Med den nye Fortus 380mc kan ingeniørene printe flere og større modeller betydelig raskere og mer eksakt. Det er dessuten et utvalg av sterke materialer å velge mellom, avhengig av hvilke egenskaper det ferdige produktet trenger, mener selskapet.

Ifølge Niels Stissing Jensen finnes det ingen begrensninger innen additiv tilvirkning.

– Jeg tror fremfor alt at en stor del av de høyteknologiske foretakene som i dag produserer mindre serier av nisjeutstyr kan dra nytte av å investere i en 3d-printer. Med 3d-printerens nøyaktighet og funksjonalitet tror jeg at det kommer til å generere mye større fleksibilitet og rom for kreativitet i mange forskjellige bransjer, avslutter Niels Stissing Jensen.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Kartlegger havbunnen i 3D

Det danske selskapet Teledyne RESON konstruerer og produserer avansert sonarutstyr for å undersøke og kartlegge havbunnen med 3d-skanning. Kundekretsen er global og består først og fremst av kunder innen det marine, forskningsinstitutter, myndigheter og militæret.

Publisert av: 

Som varm kniv i smør

Om du er en av dem som foretrekker smør fremfor margarin, og som til overmål oppbevarer smøret i kjøleskapet så kan du ha kjent på frustrasjonen når det gjelder selve påføringen av smøret på brødskiven.

Publisert av: 

3d-printet leppestiftapplikator

3D printing revolusjonerer flere og flere områder — inklusive noen områder du kanskje ikke hadde forestilt deg. Forskere fra britiske Cosmetic Science Group at London College of Fashion har eksperimentert med bruk av additiv tilvirkning for en helt ny bransje: Kosmetikk.

Publisert av: