Digital Metal utvider virksomheten og starter serieproduksjon

Digital Metal i Höganäs meddeler at de utvider sitt produksjonsanlegg med femti prosent, for å støtte serieproduksjonen av 3d-printeren DM P2500. Som et resultat av den økte etterspørselen har selskapet, som ble stiftet i 2012, ansatt flere ingeniører, teknikere og selgere, samt investert i nye materialer for forskning og utvikling.

– Den store interessen gjør at vi nå kan starte opp serieproduksjon av våre maskiner. Den første satsen kommer til å bestå av seks nye printere utstyrt med den siste automasjonselektronikken. Vi har også redusert maskinens ytre dimensjoner, hvilket gjør den lettere å plassere ute hos kunde. Våre eksisterende maskiner kommer samtidig til å oppgraderes til den nyeste teknikken, sier Ralf Carlström, direktør hos Digital Metal.

Digital Metal, som inngår i Höganäs-konsernet, har utviklet en egen metode for bindemiddelsjaktteknikk som muliggjør produksjon av komplekse gjenstander. I stedet for å smelte sammen komponentene med laser trykkes og sintres* de sammen.

I og med at produksjonsanlegget utvides kommer et nytt vakuumuttakssystem å installeres. Den økte kompresjons- og kjølekraften gjør det mulig for selskapt åt doble sin sintringskapasitet, oppgir de. Det kommer også til å finnes et separat lokale for kvalitetskontroll og et isolert lokale for printing med materiale som krever spesiell håndtering.

– Gjennom å utvikle vårt utvalg av materialer kan vi utvikle nye samarbeid med foretak innen bransjer som fly,  der det er et stort behov for komponenter gjordt med superlegeringer som tåler ekstremt høye temperaturer, sier Ralf Carlström.

– For oss er ekspansjon bare begynnelsen. Vi tenker ikke lengre lineært, i stedet legger vi grunnarbeid for eksponensiell vekst.

* Sintring er når løse korn eller partikler i et kornet materiale (f.eks. pulvermateriale) blir bundet sammen slik at en får større stykker av sammenhengende korn. Sammenbindingen kan skje ved smelting av kornoverflaten eller ved sammengroing ved diffusjon. Sintring foregår som oftest under trykk eller ved bruk av varme.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


S5 fra Ultimaker er her

Denne uken ble Ultimakers nye og større desktop-printer S5 lansert. – Våre kunder har lenge etterspurt en 3d-printer med større byggvolum, sier Daniel Ljungstig, adm dir for Ultimakers nordiske forhandler 3DVerkstan.

Publisert av: 

Ny 3D print-teknologi på vei

Evolve, som er sprunget ut av Stratasys, har nettopp offentliggjort en ny additiv fremstillingsteknologi kalt STEP (Selective Toner Electrophotographic Process). Det er som navnet sier en teknologi som er basert på de elektrostatiske prosessene vi kjenner fra kopimaskiner.

Publisert av: 

Veksten i 3d-print har nådd industrien

Ifølge analyseselskapet Context har det globale 3d-printermarkedet steget med 14 prosent i antall solgte enheter fra fjerde kvartal 2016 til fjerde kvartal 2017. Industriell print er høydespringeren med hele 39 prosent økt vekst takket være en rekke nye metall- og polymermaskiner.

Publisert av: