Kjøp en bit av Norge

Tekst:Mattias Kristiansson
PUBLISERT: 2 oktober 2015

terrafab

Det kreative byrået Bengler har i sitt prosjekt Terrafab tatt frem en interessant forretningsidé som hyller det vakre norske landskapet. Gjennom Terrafab kan privatpersoner få en 3d-printet modell av sin favorittdel av Norge.

Tjenesten fungerer i to steg. Først åpner man et helt vanlig onlinebasert kart og velger ut sin favorittfirkant. I steg to bestiller man sin 3d-printede modell.

Selve basen på modellen er 10 x 10 centimeter. Den printes i et sandstensliknende materiale i fire farger. Vi gjetter at det dreier seg om den såkalte polyjet-teknikken. En modell koster 100 dollar. Bengler har ikke eget produksjonsutstyr, men samarbeider med Shapeways.

Terrafab ble utviklet i samarbeid med Kartverket som har det nasjonale ansvaret for all geografisk data. Bengler har tidligere vært kritiske mot organisasjonen etter som all kartdata ikke har vært tilgjengelig. Men i og med at Kartverket har gitt fra seg denne kontrollen ville de at Bengler skulle lage en så spektakulær «releasefest» som mulig.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683