Kjøp en bit av Norge

terrafab

Det kreative byrået Bengler har i sitt prosjekt Terrafab tatt frem en interessant forretningsidé som hyller det vakre norske landskapet. Gjennom Terrafab kan privatpersoner få en 3d-printet modell av sin favorittdel av Norge.

Tjenesten fungerer i to steg. Først åpner man et helt vanlig onlinebasert kart og velger ut sin favorittfirkant. I steg to bestiller man sin 3d-printede modell.

Selve basen på modellen er 10 x 10 centimeter. Den printes i et sandstensliknende materiale i fire farger. Vi gjetter at det dreier seg om den såkalte polyjet-teknikken. En modell koster 100 dollar. Bengler har ikke eget produksjonsutstyr, men samarbeider med Shapeways.

Terrafab ble utviklet i samarbeid med Kartverket som har det nasjonale ansvaret for all geografisk data. Bengler har tidligere vært kritiske mot organisasjonen etter som all kartdata ikke har vært tilgjengelig. Men i og med at Kartverket har gitt fra seg denne kontrollen ville de at Bengler skulle lage en så spektakulær “releasefest” som mulig.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *