Kjøp en bit av Norge

terrafab

Det kreative byrået Bengler har i sitt prosjekt Terrafab tatt frem en interessant forretningsidé som hyller det vakre norske landskapet. Gjennom Terrafab kan privatpersoner få en 3d-printet modell av sin favorittdel av Norge.

Tjenesten fungerer i to steg. Først åpner man et helt vanlig onlinebasert kart og velger ut sin favorittfirkant. I steg to bestiller man sin 3d-printede modell.

Selve basen på modellen er 10 x 10 centimeter. Den printes i et sandstensliknende materiale i fire farger. Vi gjetter at det dreier seg om den såkalte polyjet-teknikken. En modell koster 100 dollar. Bengler har ikke eget produksjonsutstyr, men samarbeider med Shapeways.

Terrafab ble utviklet i samarbeid med Kartverket som har det nasjonale ansvaret for all geografisk data. Bengler har tidligere vært kritiske mot organisasjonen etter som all kartdata ikke har vært tilgjengelig. Men i og med at Kartverket har gitt fra seg denne kontrollen ville de at Bengler skulle lage en så spektakulær “releasefest” som mulig.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: