Kombinerer titan og zirkonium

zti_powder

Franske Z3Dlab har utviklet et nytt komposittmateriale for 3d-printing med navnet ZTi-Powder. Ifølge foretaket er det en kombinasjon av titan og zirkonium og skal kunne anvendes med SLM-teknikk, Selective Laser Melting.

Årsaken til att man har utviklet dette nye komposittmaterialet er at man har sett at mange brukere innen medisinteknikk kan få problemer med titan, og da spesielt titanets evne til å oksydere og slitestyrke.

Ved å kombinere titan med zirkonium, et keramisk stoff med høyere hardhet og varmebestandighet enn titan, har ZTi-Powder fått frem et materiale som kan sertifiseres for sin biokompatibilitet, har lav vekt og høy hardhet.

ZTi-Powder er Z3Dlabs første patenterte materiale. De første testproduksjonene beregnes å komme i gang i løpet av neste år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: