Kombinerer titan og zirkonium

zti_powder

Franske Z3Dlab har utviklet et nytt komposittmateriale for 3d-printing med navnet ZTi-Powder. Ifølge foretaket er det en kombinasjon av titan og zirkonium og skal kunne anvendes med SLM-teknikk, Selective Laser Melting.

Årsaken til att man har utviklet dette nye komposittmaterialet er at man har sett at mange brukere innen medisinteknikk kan få problemer med titan, og da spesielt titanets evne til å oksydere og slitestyrke.

Ved å kombinere titan med zirkonium, et keramisk stoff med høyere hardhet og varmebestandighet enn titan, har ZTi-Powder fått frem et materiale som kan sertifiseres for sin biokompatibilitet, har lav vekt og høy hardhet.

ZTi-Powder er Z3Dlabs første patenterte materiale. De første testproduksjonene beregnes å komme i gang i løpet av neste år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: