Prodways utvider porteføljen med SLS-maskiner

prodways_promaker_p2000_p4000
Rundt en uke før premieren av den profilerte Formnext-messen lanserer Prodways det som er frukten av samarbeidet med den kinesiske 3d-skriverleverandøren Farsoon. Det kinesiske foretaket spesialiserer seg på lasersintringsteknikk og polymermateriale.

De modellene som nå slippes inngår i den nye ProMaker P-serien. Ifølge Prodways er maskinene utviklet i et samarbeide mellom Prodways, Farsoon og Norge. Det sistnevnte foretaket ble kjøpt av Prodways eier, industrigruppen Groupe Gorgé i fjor. Norge har sluppet to mindre 3d-skrivere basert på SLS-teknikk. Modellene skal ha en høy termisk stabilitet og et digitalt og raskt laserskanningssystem.

De to første modellseriene som slippes heter ProMaker P2000 og ProMaker P4000. ProMaker P2000 er en kompakt løsning som også finnes i en høytemperaturversjon, hvilket skal gjøre det mulig å skrive ut i mer høypresterende materiale i temperaturer på opp til 220 grader celsius. ProMaker P4000 er en 3d-skriver som er mer tilpasset industriell produksjon. Den har større byggeflate enn P2000 og høyere produksjonskapasitet, også for komponenter som krever høy presisjon.

Parallellt med de to nye 3d-skriverne lanserer Prodways dessuten en tilhørende materialportefølje med polyamidmaterialer, PA12. Totalt kommer det fire materialer. PA12–S 1300 er utviklet for komplekse gjenstander, spesielt for bransjer som fly- og kjøretøysindustri. PA12-GF 2500 er et glassfiberforsterket materiale som skal takle høye temperaturer og gi økt stabilitet. PA12-CF 6500 er et karbonfiberforsterket materiale som skal gi god holdfasthet. PA12-MF 6150 er et materiale forsterket med mineralfibre soml skal gi fin overflatefinish og tåle høye temperaturer uten å endre seg.

3d-skriverne i ProMaker P-serien kommer til å koste mellom 200 000-450 000 euro avhengig av modell og utføring.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: