Apple på gang med egen 3d-printer

apple_3d_printer

Det er ingen hemmelighet at Apple er interessert i ulike 3d-teknikker. For drøyt to år siden kjøpte man 3d-skannerfirmaet PrimeSense. Deres teknikk sitter blant annet i 3D Systems mindre, håndholdte 3d-skanner Sense, men også i et produkt som Xbox Kinect.

Nå har noen haukøyne oppdaget en patentsøknad fra Apple som gjelder ”metode og utstyr for å skrive ut tredimensjonale objekter i farger” (fritt oversatt). De skissene som er vedlagt søknaden viser en printer som påfører enten farge eller blekk i forbindelse med hvert byggelag, alternativt etter at en komponent er helt skrevet ut.

Det er ikke mulig å finne ut hvilken 3d-skriverteknikk det dreier seg om, men det minner om en type ekstruderingsteknikk. Om det dreier seg om konsument- eller industrimaskin gjenstår også å se.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *