Apple på gang med egen 3d-printer

apple_3d_printer

Det er ingen hemmelighet at Apple er interessert i ulike 3d-teknikker. For drøyt to år siden kjøpte man 3d-skannerfirmaet PrimeSense. Deres teknikk sitter blant annet i 3D Systems mindre, håndholdte 3d-skanner Sense, men også i et produkt som Xbox Kinect.

Nå har noen haukøyne oppdaget en patentsøknad fra Apple som gjelder ”metode og utstyr for å skrive ut tredimensjonale objekter i farger” (fritt oversatt). De skissene som er vedlagt søknaden viser en printer som påfører enten farge eller blekk i forbindelse med hvert byggelag, alternativt etter at en komponent er helt skrevet ut.

Det er ikke mulig å finne ut hvilken 3d-skriverteknikk det dreier seg om, men det minner om en type ekstruderingsteknikk. Om det dreier seg om konsument- eller industrimaskin gjenstår også å se.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: