Apple på gang med egen 3d-printer

apple_3d_printer

Det er ingen hemmelighet at Apple er interessert i ulike 3d-teknikker. For drøyt to år siden kjøpte man 3d-skannerfirmaet PrimeSense. Deres teknikk sitter blant annet i 3D Systems mindre, håndholdte 3d-skanner Sense, men også i et produkt som Xbox Kinect.

Nå har noen haukøyne oppdaget en patentsøknad fra Apple som gjelder ”metode og utstyr for å skrive ut tredimensjonale objekter i farger” (fritt oversatt). De skissene som er vedlagt søknaden viser en printer som påfører enten farge eller blekk i forbindelse med hvert byggelag, alternativt etter at en komponent er helt skrevet ut.

Det er ikke mulig å finne ut hvilken 3d-skriverteknikk det dreier seg om, men det minner om en type ekstruderingsteknikk. Om det dreier seg om konsument- eller industrimaskin gjenstår også å se.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: