EOS innleder samarbeid med Formel 1-aktør

formel1

Den tyska 3d-printerleverandøren EOS har tegnet avtale med en av verdens største Formel 1-aktører, britiske Williams. Avtalen er på tre år og formålet er å utstyre Williams med teknikk utover de 3d-printerrmulighetene som racingteamet allerede har. Man kommer dessuten sammen å vise hvordan additiv teknikk kan benyttes i Formel 1-verden.

Williams har allerede to EOS-installasjoner i form av to polymermaskiner. Standardmaterialene som anvendes er Alumide og Carbonmide. Det er to materialer utviklet av EOS og er basert på PA12 med en blanding av aluminium, respektive karbonfiber.

Alumide er ett metallgrått, aluminiumforsterket PA12-materiale. Det brukes av Williams mest for å produsere stabile deler for funksjonstester. Dette kan være alt fra motordeler og komplette girkasser, til jigger og fiksturer for lamineringsjobber.

Carbonmide er et antrasittsvart, karbonfiberforsterket PA12-materiale som skal gi utmerket stivhet og maksimal ratio mellom vekt-styrke. Det benyttes for produksjonsdeler i bilene og kan påføres karbonfiberlaminat i de tilfellene der det trengs ekstra styrke og holdbarhet.

Som et ledd i samarbeidet har EOS også installert en EOSINT P 760 hos Williams. Byggvolumet på polymermaskinen ligger på 700x 380 x 580 millimeter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: