EOS innleder samarbeid med Formel 1-aktør

Tekst:Mattias Kristiansson
PUBLISERT: 16 desember 2015

formel1

Den tyska 3d-printerleverandøren EOS har tegnet avtale med en av verdens største Formel 1-aktører, britiske Williams. Avtalen er på tre år og formålet er å utstyre Williams med teknikk utover de 3d-printerrmulighetene som racingteamet allerede har. Man kommer dessuten sammen å vise hvordan additiv teknikk kan benyttes i Formel 1-verden.

Williams har allerede to EOS-installasjoner i form av to polymermaskiner. Standardmaterialene som anvendes er Alumide og Carbonmide. Det er to materialer utviklet av EOS og er basert på PA12 med en blanding av aluminium, respektive karbonfiber.

Alumide er ett metallgrått, aluminiumforsterket PA12-materiale. Det brukes av Williams mest for å produsere stabile deler for funksjonstester. Dette kan være alt fra motordeler og komplette girkasser, til jigger og fiksturer for lamineringsjobber.

Carbonmide er et antrasittsvart, karbonfiberforsterket PA12-materiale som skal gi utmerket stivhet og maksimal ratio mellom vekt-styrke. Det benyttes for produksjonsdeler i bilene og kan påføres karbonfiberlaminat i de tilfellene der det trengs ekstra styrke og holdbarhet.

Som et ledd i samarbeidet har EOS også installert en EOSINT P 760 hos Williams. Byggvolumet på polymermaskinen ligger på 700x 380 x 580 millimeter.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683