EOS innleder samarbeid med Formel 1-aktør

formel1

Den tyska 3d-printerleverandøren EOS har tegnet avtale med en av verdens største Formel 1-aktører, britiske Williams. Avtalen er på tre år og formålet er å utstyre Williams med teknikk utover de 3d-printerrmulighetene som racingteamet allerede har. Man kommer dessuten sammen å vise hvordan additiv teknikk kan benyttes i Formel 1-verden.

Williams har allerede to EOS-installasjoner i form av to polymermaskiner. Standardmaterialene som anvendes er Alumide og Carbonmide. Det er to materialer utviklet av EOS og er basert på PA12 med en blanding av aluminium, respektive karbonfiber.

Alumide er ett metallgrått, aluminiumforsterket PA12-materiale. Det brukes av Williams mest for å produsere stabile deler for funksjonstester. Dette kan være alt fra motordeler og komplette girkasser, til jigger og fiksturer for lamineringsjobber.

Carbonmide er et antrasittsvart, karbonfiberforsterket PA12-materiale som skal gi utmerket stivhet og maksimal ratio mellom vekt-styrke. Det benyttes for produksjonsdeler i bilene og kan påføres karbonfiberlaminat i de tilfellene der det trengs ekstra styrke og holdbarhet.

Som et ledd i samarbeidet har EOS også installert en EOSINT P 760 hos Williams. Byggvolumet på polymermaskinen ligger på 700x 380 x 580 millimeter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: