Skybasert CAD-verktøy får støtte for 3d-utskrifter

onshape_visual3Programvaren Onshape er ett av få skybaserte CAD-verktøy. Løsningen er utviklet av et team av ingeniører med bakgrunn hos Solidworks og er sammenliknet med andre skyverktøy omfattende og avansert.

Noen av funksjonene i Onshape er muligheten for flere personer å arbeide parallellt med et CAD-dokument. Alla endringer lagres i skyen, slik at man skal kunne gå tilbake til en tidligere versjon.

Nå får Onshape bedre støtte for utskrifter i 3d gjennom et samarbeid med belgiske Materialise. Samarbeidet innebærer at man integrerer Materialise app for filforberedelse, 3DPrintCloud. I denne inngår typiske funksjoner og verktøy for å forberede 3d-modeller for utskrift. Det kan vara slikt som å sjekke at filen er i riktig format, at den er vanntett, at veggtykkelsen er akseptabel for den utskriftsteknikken som skal benyttes med mer.

For Onshapes brukere blir det en tydeligere kopling til 3d-utskrift og muligheten til å produsere fysiske modeller. Ifølge Onshape og Materialise skal det bare et par museklikk til for å få frem en diagnose på en fil som man vil skrive ut i 3d.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: