Skybasert CAD-verktøy får støtte for 3d-utskrifter

Tekst:Mattias Kristiansson
PUBLISERT: 15 desember 2015

onshape_visual3Programvaren Onshape er ett av få skybaserte CAD-verktøy. Løsningen er utviklet av et team av ingeniører med bakgrunn hos Solidworks og er sammenliknet med andre skyverktøy omfattende og avansert.

Noen av funksjonene i Onshape er muligheten for flere personer å arbeide parallellt med et CAD-dokument. Alla endringer lagres i skyen, slik at man skal kunne gå tilbake til en tidligere versjon.

Nå får Onshape bedre støtte for utskrifter i 3d gjennom et samarbeid med belgiske Materialise. Samarbeidet innebærer at man integrerer Materialise app for filforberedelse, 3DPrintCloud. I denne inngår typiske funksjoner og verktøy for å forberede 3d-modeller for utskrift. Det kan vara slikt som å sjekke at filen er i riktig format, at den er vanntett, at veggtykkelsen er akseptabel for den utskriftsteknikken som skal benyttes med mer.

For Onshapes brukere blir det en tydeligere kopling til 3d-utskrift og muligheten til å produsere fysiske modeller. Ifølge Onshape og Materialise skal det bare et par museklikk til for å få frem en diagnose på en fil som man vil skrive ut i 3d.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683