Skybasert CAD-verktøy får støtte for 3d-utskrifter

onshape_visual3Programvaren Onshape er ett av få skybaserte CAD-verktøy. Løsningen er utviklet av et team av ingeniører med bakgrunn hos Solidworks og er sammenliknet med andre skyverktøy omfattende og avansert.

Noen av funksjonene i Onshape er muligheten for flere personer å arbeide parallellt med et CAD-dokument. Alla endringer lagres i skyen, slik at man skal kunne gå tilbake til en tidligere versjon.

Nå får Onshape bedre støtte for utskrifter i 3d gjennom et samarbeid med belgiske Materialise. Samarbeidet innebærer at man integrerer Materialise app for filforberedelse, 3DPrintCloud. I denne inngår typiske funksjoner og verktøy for å forberede 3d-modeller for utskrift. Det kan vara slikt som å sjekke at filen er i riktig format, at den er vanntett, at veggtykkelsen er akseptabel for den utskriftsteknikken som skal benyttes med mer.

For Onshapes brukere blir det en tydeligere kopling til 3d-utskrift og muligheten til å produsere fysiske modeller. Ifølge Onshape og Materialise skal det bare et par museklikk til for å få frem en diagnose på en fil som man vil skrive ut i 3d.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *