EU-bygning kles i 3d-printet fasade

FOTO: Ossip van Duivenbode

FOTO: Ossip van Duivenbode

I forbindelse med att Nederland har EU-ordførerklubben det første halvåret i år kommer arkitektbyrået bak 3D Printed Canal House, DUS architects, å lansere en ny, 3d-utskrevet innovasjon. Det dreier seg om en utskrevet fasade på ett av de byggene som huser et antall EU-toppmøter.

Hovedkvarteret for Nederlands EU-ordførerskap ligger i Amsterdams Marineterrein. Her samles politikere og tjenestemenn i en mobil bygning som er oppført kun for anledningen. Nå har DUS printet ut fasadedekorasjoner i biologisk nedbrytbar plast som kommer til å gjenvinnes når ordførerskapet går over til neste EU-medlemsland.

Bygningens hovedinngang består delvis av lekent utformede seil, en referanse til de seilbåtene som ble bygget i området for lenge siden. Formene lager små alkover i bunnen, noe som fremhever små 3d-utskrevne benker, selvsagt i den EU-blå fargen. I disse inngår også ulike mønstre som skal symbolisere bredden og variasjonen i EU-samarbeidet.

Hver benk er formgitt parametrisk og matches med respektive alkove. Benkene er printet ut i 3d Print Canal House i Amsterdam, der DUS architects egenutviklede 3d-printer XXL 3D Printer er installert. Det er et utstyr som skal greie et byggvolum på 2 x 2 x 3,5 meter. Etter utskrift i en nedbrytbar plast er benkene delvis kledd i en lys sement.  Belysning er også montert etterpå.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *