EU-bygning kles i 3d-printet fasade

Tekst:Mattias Kristiansson
PUBLISERT: 7 januar 2016
FOTO: Ossip van Duivenbode
FOTO: Ossip van Duivenbode

I forbindelse med att Nederland har EU-ordførerklubben det første halvåret i år kommer arkitektbyrået bak 3D Printed Canal House, DUS architects, å lansere en ny, 3d-utskrevet innovasjon. Det dreier seg om en utskrevet fasade på ett av de byggene som huser et antall EU-toppmøter.

Hovedkvarteret for Nederlands EU-ordførerskap ligger i Amsterdams Marineterrein. Her samles politikere og tjenestemenn i en mobil bygning som er oppført kun for anledningen. Nå har DUS printet ut fasadedekorasjoner i biologisk nedbrytbar plast som kommer til å gjenvinnes når ordførerskapet går over til neste EU-medlemsland.

Bygningens hovedinngang består delvis av lekent utformede seil, en referanse til de seilbåtene som ble bygget i området for lenge siden. Formene lager små alkover i bunnen, noe som fremhever små 3d-utskrevne benker, selvsagt i den EU-blå fargen. I disse inngår også ulike mønstre som skal symbolisere bredden og variasjonen i EU-samarbeidet.

Hver benk er formgitt parametrisk og matches med respektive alkove. Benkene er printet ut i 3d Print Canal House i Amsterdam, der DUS architects egenutviklede 3d-printer XXL 3D Printer er installert. Det er et utstyr som skal greie et byggvolum på 2 x 2 x 3,5 meter. Etter utskrift i en nedbrytbar plast er benkene delvis kledd i en lys sement.  Belysning er også montert etterpå.

Les mer

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch