Mcor slipper mindre maskin med støtte for farger

Tekst:Mattias Kristiansson
PUBLISERT: 8 januar 2016

mcor_arkeMcor Technologies, det irske foretaket som står bak en 3d-printerteknikk som bruker vanlig papir som materiale, slipper nå en mindre 3d-printer som passer på skrivebordet.

Det dreier seg likevel ikke om en tradisjonell konsumentrettet løsning. Mcor ARKe klarer akkurat som de større Iris HD og Matrix 300+—modellene å produsere i fire farger i opp til 4800 x 2400 dpi. Noen informasjon om byggvolum har foretaket ikke gått ut med, men vi gjetter at det handler om A4-format, det vil si rundt 21 x 29 centimeter.

mcor-launches-arke-first-desktop-paper-based-3d-printer6
– Vårt mål er at det skal finnes en 3d-printer på hvert kontor, klasserom og, i fremtiden, i hvert hjem, sier Conor MacCormack, administrerende direktør, Mcor Technologies. Slippet av Mcor ARKe er en milepæl for foretaket og bransjen, akkurat som iPhone var for Apple, eller 747 var for Boeing. Jeg er overbevist om at vår løsning kan stimulere en større implementering av 3d-printere, spesielt innen utdanning og formgivere.

Mcor ARKe ble sluppet på den store tekniske messen CES nå i begynnelsen av januar. Man har allerede fått 2500 forhåndsbestillinger på printeren.

ARKe kommer til å få en prislapp på rundt 6000 dollar. Printeren blir kommersielt tilgjengelig i løpet av andre kvartal i år.


VIDEO: MCOR ARKE
https://www.youtube.com/watch?v=bxrbOOjWjFw

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team