3d-print av distanser gir bedre resultater ved tannimplantater

laser_abutmentsDet britiske selskapet Renishaw og amerikanske BioHorizon, begge spesialister på avansert tannteknikk, har sammen utviklet en ny teknologi som forenkler og forbedrer det endelige resultatet i tannimplantater.

Teknologien er basert på 3D-printer teknologi hvor den eller de distanser som implantatet skal festes i er  individuelt designet for å passe hver enkelt pasient. Laser Abutments, som den nye distansefremstillingen kalles, gir presis passform, spesielt når det gjelder å etablere de riktige vinklene, kombinert med økt funksjonalitet. Oppå distansene, som er festet til kjevebenet, blir implantatet deretter plassert som vanlig.

Tannleger kan med de nye 3D-printede distansene nå tilby pasientene et produkt med tilpasset passform, som fremfor alt har stor betydning i mer kompliserte tilfeller eller større operasjoner.

For tanntekniske laboratorier innebærer den nye teknologien at man raskt og smidig ved hjelp av den nyutviklede programvaren kan skanne og utforme den nye distansen i laboratoriet. Deretter sendes materialet videre for produksjon i 3D-printeren.

I samsvar med det styringssystemet som er godkjent i henhold til ISO 13485 produseres distansene i kobolt-krom, som oppfyller kravene i ISO 10993.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: