Ansiktsimplantat i titan godkjent i USA

bioarchitectsAmerikanske BioArchitects har spesialisert seg på rekonstruktive implantater og bruker 3d-printerteknologi for å utvikle pasientspesifikke løsninger i titanlegering. Her anvender man EBM-teknikk fra Arcam. Implantatene kan benyttes både for å erstatte skjelett i kraniet, eller for å rekonstruere skader eller defekter i ansiktet.

Nå meddeler foretaket at deres løsninger er godkjent av amerikanske FDA, Food and Drug Administration. Dermed kan man begynne å selge og markedsføre produktet i landet, noe som åpner for et helt nytt marked.

– BioArchitects er et utmerket eksempel på hvordan EBM-teknikken kan anvendes for å finne innovative løsninger på avansert kirurgi som gjør en forskjell for pasienten, sier Magnus René, adm. dir., Arcam Group. Arcam har vært en strategisk leverandør innen ortopedi i over ti år og titusentalls implantater tilvirkes årlig i våre maskiner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *