Avgjørende oppdagelse innen bioprinting

bioprinting_earEn forskergruppe ved Wake Forest Baptist Medical Centre i North Carolina hevder å ha utviklet en teknikk som er banebrytende når det gjelder bio-utskrifter av levende vev. Ifølge gruppen kan de nå tilvirke levende vev som fôres med næring, noe som har vært en stor nøtt å knekke i de pre-kliniske testene som pågår verden over.

Teknikken Integrated Tissue and Organ Printing System , eller ITOP, bygger på en kombinasjon av biologisk nedbrytbar plast, som bygger strukturen, og en vannbasert gel som inneholder celler. De geometrier som printes ut blir svampliknende med små mikrokanaler som skal tillate næringsemner å flyte inn i vevet.

Gruppen har implantert strukturer i dyr og har sett at når plasten brytes ned, så erstattes den av en proteinstruktur som cellevevet produserer. Samtidig har blodkar og nerver vokst inn i implantatet.

I andre studier har forskergruppen skrevet ut forskjellige vevtyper, fra muskler og mykvev, til brusk og ben, hvilket gir forhåpninger om en rekke tilpasninger innen regenerativ medisin og alternativer til titanimplantater eller hudtransplantasjoner.

Forhåpningen er å fortsette å arbeide på disse ulike teknikkene for i fremtiden også kunne printe ut andre typer vev. Det endelige målet er å kunne printe ut direkte til en pasient.

Hele rapporten finner du på nettstedet til Nature Biotechnology.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: