Avgjørende oppdagelse innen bioprinting

bioprinting_earEn forskergruppe ved Wake Forest Baptist Medical Centre i North Carolina hevder å ha utviklet en teknikk som er banebrytende når det gjelder bio-utskrifter av levende vev. Ifølge gruppen kan de nå tilvirke levende vev som fôres med næring, noe som har vært en stor nøtt å knekke i de pre-kliniske testene som pågår verden over.

Teknikken Integrated Tissue and Organ Printing System , eller ITOP, bygger på en kombinasjon av biologisk nedbrytbar plast, som bygger strukturen, og en vannbasert gel som inneholder celler. De geometrier som printes ut blir svampliknende med små mikrokanaler som skal tillate næringsemner å flyte inn i vevet.

Gruppen har implantert strukturer i dyr og har sett at når plasten brytes ned, så erstattes den av en proteinstruktur som cellevevet produserer. Samtidig har blodkar og nerver vokst inn i implantatet.

I andre studier har forskergruppen skrevet ut forskjellige vevtyper, fra muskler og mykvev, til brusk og ben, hvilket gir forhåpninger om en rekke tilpasninger innen regenerativ medisin og alternativer til titanimplantater eller hudtransplantasjoner.

Forhåpningen er å fortsette å arbeide på disse ulike teknikkene for i fremtiden også kunne printe ut andre typer vev. Det endelige målet er å kunne printe ut direkte til en pasient.

Hele rapporten finner du på nettstedet til Nature Biotechnology.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: