tirsdag 17 mai – uke 20
Sylvester Szöllösi (t v) og Troels Askholm ( t h) startet opp Ragnar Prototyping, mens Jeppe Ibsen, i midten av bildet, var med i starten
En gruppe ingeniørstudenter ved universitetet i Århus i Danmark har i et nytt prosjekt bygget en av verdens største ekstruderingsmaskiner. Prosjektet ble så vellykket at man nå starter et eget foretak, Ragnar Prototyping, som skal selge produkter som tilvirkes i den store 3d-printeren.
To av de maskiningeniørstudentene som deltok er Sylvester Szöllösi og Troels Askholm. Det er også de to som står bak det foretaket som skal tilvirke og selge modeller. Maskinen de benytter er en videreutvikling av den løsningen de bygget på Århus universitet, og har faktisk enda større byggevolum enn den opprinnelige.
Den større printermodellen som Szöllösi og Askholm nå har utviklet har et byggevolum på 1,5 meter – 100 x 150 x 100 centimeter. Allerede først dag etter at maskinen ble ferdig kjørte man sin første jobb – som tok 48 timer.
I skrivende stund har studentene kjørt ut et tyvetalls jobber, blant annet flere eksemplarer av en stolprototype som er utviklet av det danske arkitektbyrået Roon&Rahn.
EOS grunnla konsulentenheten Additive Minds i 2016. Når EOS skulle stille ut på den svenske Elmia 3D messen, inviterte de med seg en konsulent fra Additive Minds for å vise hvordan man kan hjelpe bedrifter med å utnytte det potensialet som ligger i industriell 3D-utskrift.
Publisert av:Massivit 3D satser på det nordiske markedet. Björn Björnström har i snart ett år vært selskapets representant i Norden, og under den svenske messen Elmia 3D 10. – 13. mai var han på plass for å vise mulighetene med den patenterte GDP-teknologien for storskala 3D-printing.
Publisert av:Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.
Publisert av:Fremdrift av romfartøyer er et område hvor EOS og Hyperganic har slått sine pjaller sammen for å revolusjonere tankegang og konstruksjon. Nå presenterer de en rakettmotor som de har designet og produsert.
Publisert av:Forskere i Sydney, Australia utvikler et 3D-printet armbånd som lar handikappede, f.eks. de med cerebral parese få tilbake kontroll over spillkontroller og datamaskiner. De planlegger at det ferdig utviklede designet skal utgis som åpen kildekode til beste for menneskeheten.
Publisert av:Siden 2016 har IM-initiativet Humanium Metal forvandlet ulovlige våpen til nyttige gjenstander og kunstgjenstander hvor inntektene har gått til personer som er rammet av vold med våpen. Nå tas neste steg på denne reisen mot en fredeligere verden – med 3D-printede joggesko.
Publisert av: