Dansk servicebyrå drar i gang med egen gigantprinter

Tekst

Sylvester Szöllösi (t v) og Troels Askholm ( t h) startet opp Ragnar Prototyping, mens Jeppe Ibsen, i midten av bildet, var med i starten

En gruppe ingeniørstudenter ved universitetet i Århus i Danmark har i et nytt prosjekt bygget en av verdens største ekstruderingsmaskiner. Prosjektet ble så vellykket at man nå starter et eget foretak, Ragnar Prototyping, som skal selge produkter som tilvirkes i den store 3d-printeren.

To av de maskiningeniørstudentene som deltok er Sylvester Szöllösi og Troels Askholm. Det er også de to som står bak det foretaket som skal tilvirke og selge modeller. Maskinen de benytter er en videreutvikling av den løsningen de bygget på Århus universitet, og har faktisk enda større byggevolum enn den opprinnelige.

Den større printermodellen som Szöllösi og Askholm nå har utviklet har et byggevolum på 1,5 meter – 100 x 150 x 100 centimeter. Allerede først dag etter at maskinen ble ferdig kjørte man sin første jobb – som tok 48 timer.

I skrivende stund har studentene kjørt ut et tyvetalls jobber, blant annet flere eksemplarer av en stolprototype som er utviklet av det danske arkitektbyrået Roon&Rahn.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *