Massivits store printer på vei til Skandinavia

massivit_stratasysDen israelske utvikleren av 3D-printere, Massivit 3D Printing Technologies, lanserte i fjor en maskin som gjorde at mange hevet øyenbrynene. I tillegg til den raske byggehastigheten har 3D-printeren Massivit 1800 et konstruksjonsvolum på 150 x 120 x 180 cm.
Nå meddeler foretaket at Stratasys går inn i selskapet med en stor investering. Pengene skal brukes til å videreutvikle teknologien og få flere maskiner ut på flere markeder over hele verden.

Teknologien som brukes i denne maskinen har blitt døpt Gel Dispensing Printing. Med denne ekstruderes en spesiell gel som herdes med UV-lys. Vi antar at materialet størkner momentant, hvilket gir de høye hastighetene. Massivit 3D mener at man også har utviklet en fremgangsmåte for bygging av ikke-vertikale vegger og tak uten behov for støttekonstruksjoner, takket være at den gelen som brukes har meget høy viskositet. Ifølge selskapet skal materialet gi egenskaper som ligner på ABS, men uten å gå i detaljer.

Det dreier seg ikke om spesielt høyoppløst geometri, men man retter seg først og fremst mot de som produserer kampanjemateriell for butikker og handlesentra, utstillinger, museer, messer og servicebyråer. Tenk store objekter som skal betraktes på avstand.

Tidligere i år ble det klart at Massivit får distribusjon i Europa av en fransk distributør. Ifølge selskapets markedsføringssjef Lilach Sapir, holder de akkurat nå på med forhandlinger med en skandinavisk agent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: