tirsdag 17 mai – uke 20
Den israelske utvikleren av 3D-printere, Massivit 3D Printing Technologies, lanserte i fjor en maskin som gjorde at mange hevet øyenbrynene. I tillegg til den raske byggehastigheten har 3D-printeren Massivit 1800 et konstruksjonsvolum på 150 x 120 x 180 cm.
Nå meddeler foretaket at Stratasys går inn i selskapet med en stor investering. Pengene skal brukes til å videreutvikle teknologien og få flere maskiner ut på flere markeder over hele verden.
Teknologien som brukes i denne maskinen har blitt døpt Gel Dispensing Printing. Med denne ekstruderes en spesiell gel som herdes med UV-lys. Vi antar at materialet størkner momentant, hvilket gir de høye hastighetene. Massivit 3D mener at man også har utviklet en fremgangsmåte for bygging av ikke-vertikale vegger og tak uten behov for støttekonstruksjoner, takket være at den gelen som brukes har meget høy viskositet. Ifølge selskapet skal materialet gi egenskaper som ligner på ABS, men uten å gå i detaljer.
Det dreier seg ikke om spesielt høyoppløst geometri, men man retter seg først og fremst mot de som produserer kampanjemateriell for butikker og handlesentra, utstillinger, museer, messer og servicebyråer. Tenk store objekter som skal betraktes på avstand.
Tidligere i år ble det klart at Massivit får distribusjon i Europa av en fransk distributør. Ifølge selskapets markedsføringssjef Lilach Sapir, holder de akkurat nå på med forhandlinger med en skandinavisk agent.
EOS grunnla konsulentenheten Additive Minds i 2016. Når EOS skulle stille ut på den svenske Elmia 3D messen, inviterte de med seg en konsulent fra Additive Minds for å vise hvordan man kan hjelpe bedrifter med å utnytte det potensialet som ligger i industriell 3D-utskrift.
Publisert av:Massivit 3D satser på det nordiske markedet. Björn Björnström har i snart ett år vært selskapets representant i Norden, og under den svenske messen Elmia 3D 10. – 13. mai var han på plass for å vise mulighetene med den patenterte GDP-teknologien for storskala 3D-printing.
Publisert av:Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.
Publisert av:Fremdrift av romfartøyer er et område hvor EOS og Hyperganic har slått sine pjaller sammen for å revolusjonere tankegang og konstruksjon. Nå presenterer de en rakettmotor som de har designet og produsert.
Publisert av:Forskere i Sydney, Australia utvikler et 3D-printet armbånd som lar handikappede, f.eks. de med cerebral parese få tilbake kontroll over spillkontroller og datamaskiner. De planlegger at det ferdig utviklede designet skal utgis som åpen kildekode til beste for menneskeheten.
Publisert av:Siden 2016 har IM-initiativet Humanium Metal forvandlet ulovlige våpen til nyttige gjenstander og kunstgjenstander hvor inntektene har gått til personer som er rammet av vold med våpen. Nå tas neste steg på denne reisen mot en fredeligere verden – med 3D-printede joggesko.
Publisert av: