Massivits store printer på vei til Skandinavia

massivit_stratasysDen israelske utvikleren av 3D-printere, Massivit 3D Printing Technologies, lanserte i fjor en maskin som gjorde at mange hevet øyenbrynene. I tillegg til den raske byggehastigheten har 3D-printeren Massivit 1800 et konstruksjonsvolum på 150 x 120 x 180 cm.
Nå meddeler foretaket at Stratasys går inn i selskapet med en stor investering. Pengene skal brukes til å videreutvikle teknologien og få flere maskiner ut på flere markeder over hele verden.

Teknologien som brukes i denne maskinen har blitt døpt Gel Dispensing Printing. Med denne ekstruderes en spesiell gel som herdes med UV-lys. Vi antar at materialet størkner momentant, hvilket gir de høye hastighetene. Massivit 3D mener at man også har utviklet en fremgangsmåte for bygging av ikke-vertikale vegger og tak uten behov for støttekonstruksjoner, takket være at den gelen som brukes har meget høy viskositet. Ifølge selskapet skal materialet gi egenskaper som ligner på ABS, men uten å gå i detaljer.

Det dreier seg ikke om spesielt høyoppløst geometri, men man retter seg først og fremst mot de som produserer kampanjemateriell for butikker og handlesentra, utstillinger, museer, messer og servicebyråer. Tenk store objekter som skal betraktes på avstand.

Tidligere i år ble det klart at Massivit får distribusjon i Europa av en fransk distributør. Ifølge selskapets markedsføringssjef Lilach Sapir, holder de akkurat nå på med forhandlinger med en skandinavisk agent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: