Medtech-konferanse med verdenskjent Chalmers-forsker

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 23 februar 2016

3dp_medtech_editorial_main3DP MedTech er den første svenske konferansen med fokus på hvordan 3D-printere blir brukt i medisinsk teknologi. Målet med konferansen er at de som er helsepersonell skal forstå fordelene med 3D-print av alt fra pasientspesifikke implantater, proteser og levende vev, kirurgiske guider og avanserte modeller. I løpet av en hel dag viser vi flere bruksområder og presenterer den viktigste forskningen på dette området.

Bio-utskrift – 3D-printere for å printe ut levende vev, er et område med stort potensiale i alt fra testing av legemidler til fungerende organer. Et stort antall pre-kliniske studier er i gang over hele verden. En av de ledende ekspertene på området er Dr. Paul Gatenholm ved Chalmers, som vil vise hvordan teknologien fungerer og hvor langt vi har kommet.

3D-printer-teknologien gjør det mulig å produsere pasientspesifikke applikasjoner, men en forutsetning er digitale data. Vi viser hvilke verktøy som finnes for å håndtere digitale bilder og bruke data i utforming av produkter. Vi viser også eksempler på hvordan en digital arbeidsflyt ser ut og hvordan dette kan kombineres med 3D-utskriftsteknologi.

3D-printere har gjort store innhugg i implantatmarkedet. I dag produseres pasientspesifikke implantater med stor suksess. Du vil få flere eksempler på hvordan disse tilpassede implantatene produseres og brukes. Vi viser også eksempler på medisinske guider og modeller som er brukt i områder som kirurgi og opplæring.

Les mer på konferansens nettsted.

Les mer

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

Helsingborg satser på 3D-printede elbiler

Helsingborg og Lunds universitet i Sverige har signert en intensjonsavtale med det spanske selskapet e-Miles for en serie tester med 3D-printede kjøretøy. Disse skal brukes i et transportsystem for både personer og gods.
Test_drive

Oppstartsfirma får pris for innovativ metallprinter

Procada fra Trollhättan i Sverige har utviklet en 3D-printerteknologi som blant annet gjør det mulig å skrive ut produkter i lettmetall. For dette har de blitt tildelt pris for Årets oppstartsfirma av Innovatum Science Park.
Procada-Arets-startup-i-Trollhattan.-Foto-Jerry-Lovberg

Miljøvennlig bygging med nanocellulose

Svenske forskere har for første gang vist hvordan et lettvektsmateriale laget av nanocellulose og alger kan 3D-printes og brukes som et bærekraftig byggemateriale.
Chalmers-1

Siste nytt

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Sandvik legger ned sitt senter for additiv produksjon

I november i fjor bestemte svenske Sandvik seg for å revidere strategien for forretningsområdet Additive Manufacturing. Det betyr at produksjonen av 3D-printede metalldeler i Sandviken avvikles.
sandvikadditivemanufacturingcentersandvikensweden