Medtech-konferanse med verdenskjent Chalmers-forsker

3dp_medtech_editorial_main3DP MedTech er den første svenske konferansen med fokus på hvordan 3D-printere blir brukt i medisinsk teknologi. Målet med konferansen er at de som er helsepersonell skal forstå fordelene med 3D-print av alt fra pasientspesifikke implantater, proteser og levende vev, kirurgiske guider og avanserte modeller. I løpet av en hel dag viser vi flere bruksområder og presenterer den viktigste forskningen på dette området.

Bio-utskrift – 3D-printere for å printe ut levende vev, er et område med stort potensiale i alt fra testing av legemidler til fungerende organer. Et stort antall pre-kliniske studier er i gang over hele verden. En av de ledende ekspertene på området er Dr. Paul Gatenholm ved Chalmers, som vil vise hvordan teknologien fungerer og hvor langt vi har kommet.

3D-printer-teknologien gjør det mulig å produsere pasientspesifikke applikasjoner, men en forutsetning er digitale data. Vi viser hvilke verktøy som finnes for å håndtere digitale bilder og bruke data i utforming av produkter. Vi viser også eksempler på hvordan en digital arbeidsflyt ser ut og hvordan dette kan kombineres med 3D-utskriftsteknologi.

3D-printere har gjort store innhugg i implantatmarkedet. I dag produseres pasientspesifikke implantater med stor suksess. Du vil få flere eksempler på hvordan disse tilpassede implantatene produseres og brukes. Vi viser også eksempler på medisinske guider og modeller som er brukt i områder som kirurgi og opplæring.

Les mer på konferansens nettsted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: