Medtech-konferanse med verdenskjent Chalmers-forsker

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 23 februar 2016

3dp_medtech_editorial_main3DP MedTech er den første svenske konferansen med fokus på hvordan 3D-printere blir brukt i medisinsk teknologi. Målet med konferansen er at de som er helsepersonell skal forstå fordelene med 3D-print av alt fra pasientspesifikke implantater, proteser og levende vev, kirurgiske guider og avanserte modeller. I løpet av en hel dag viser vi flere bruksområder og presenterer den viktigste forskningen på dette området.

Bio-utskrift – 3D-printere for å printe ut levende vev, er et område med stort potensiale i alt fra testing av legemidler til fungerende organer. Et stort antall pre-kliniske studier er i gang over hele verden. En av de ledende ekspertene på området er Dr. Paul Gatenholm ved Chalmers, som vil vise hvordan teknologien fungerer og hvor langt vi har kommet.

3D-printer-teknologien gjør det mulig å produsere pasientspesifikke applikasjoner, men en forutsetning er digitale data. Vi viser hvilke verktøy som finnes for å håndtere digitale bilder og bruke data i utforming av produkter. Vi viser også eksempler på hvordan en digital arbeidsflyt ser ut og hvordan dette kan kombineres med 3D-utskriftsteknologi.

3D-printere har gjort store innhugg i implantatmarkedet. I dag produseres pasientspesifikke implantater med stor suksess. Du vil få flere eksempler på hvordan disse tilpassede implantatene produseres og brukes. Vi viser også eksempler på medisinske guider og modeller som er brukt i områder som kirurgi og opplæring.

Les mer på konferansens nettsted.

Les mer

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682

Jernbaneselskap satser på AM for reparasjoner

Det franske transportselskapet Alstom har vært tidlig ute med additiv produksjon. Nå skal teknologien også tas i bruk i Sverige gjennom en ny samarbeidsavtale.
Alstom-bergslagen

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch