Siemens satser 200 millioner på 3d-verksted i Norden

Tekst:Mattias Kristiansson
PUBLISERT: 11 februar 2016

Siemens_Finspang

Siemens har innviet et nytt verksted for 3d-utskrifter, eller additiv tilvirkning, i sitt industrianlegg i Finspång i Sverige. Ifølge foretaket er dette det første anlegget i Sverige og også i Siemens globalt, der man med 3d-printerteknikk kan utvikle, tilvirke og reparere komponenter i metall for kraftindustrien.

Maskinene i det nye verkstedet kommer først og fremst til å benyttes for å utvikle, tilvirke og reparere komponenter for Siemens serie av industrielle gassturbiner. Et tyvetalls ansatte arbeider i verkstedet, fra operatører til ingeniører.

– Siemens ligger lengst fremme i Sverige og verden når det gjelder additiv tilvirkning på områdene utvikling og produksjon av avanserte komponenter i metall till kraftindustrien sier Hans Holmström, administrerende direktør for Siemens Industrial Turbomachinery.. Dette er et skritt i en langsiktig satsning på dette området, der vi enda ikke har sett alle mulighetene. Gjennom denne investeringen bygger vi opp kompetanse og erfaring som kan føre til nye idéer og utvikling innen fagområdet.

Additiv tilvirkning muliggjør opp til 90 prosent minskede leveransetider sammenliknet med konvensjonelle metoder, som die-cast, boring osv, mener foretaket. Presisjonen i tilvirkningen kan lede til opp til ti ganger raskere tilvirknings- og reparasjonstider, og forkorte utviklingssyklusene fra år til måneder eller uker.

Foruten hastigheten er fordelen med additiv tilvirkning sammenliknet med konvensjonelle metoder dets evne til å fremstille praktiskt talt alle tenkelige former og indre kompleksitet uten å måtte benytte delkomponenter. Dette muliggjør for designere å tenke langt utover de begrensningene som design innen konvensjonell tilvirkning innebærer. Tidligere komplekse komponenter bestående av flere ulike deler kan nå tilvirkes som en eneste integrert komponent, og oppnå både høy holdbarhet og forbedret effektivitet i helt nye konstruksjoner.

– Med denne investeringen kan vi utvikle nye og forbedrede komponenter og utføre reparasjoner, for eksempel brennerspisser for å serve våre industrielle gassturbiner SGT-800, betydelig raskere, sier Thorbjörn Fors, global forretningsområdesjef for Distributed Generation hos Siemens. Med hjelp av denne innovative tilnærmingsmåten forkorter vi reparasjonstider fra måneder til uker. Det er et viktig skritt i vår evne til å svare på våre kunders behov.

Les mer

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team