Siemens satser 200 millioner på 3d-verksted i Norden

Siemens_Finspang

Siemens har innviet et nytt verksted for 3d-utskrifter, eller additiv tilvirkning, i sitt industrianlegg i Finspång i Sverige. Ifølge foretaket er dette det første anlegget i Sverige og også i Siemens globalt, der man med 3d-printerteknikk kan utvikle, tilvirke og reparere komponenter i metall for kraftindustrien.

Maskinene i det nye verkstedet kommer først og fremst til å benyttes for å utvikle, tilvirke og reparere komponenter for Siemens serie av industrielle gassturbiner. Et tyvetalls ansatte arbeider i verkstedet, fra operatører til ingeniører.

– Siemens ligger lengst fremme i Sverige og verden når det gjelder additiv tilvirkning på områdene utvikling og produksjon av avanserte komponenter i metall till kraftindustrien sier Hans Holmström, administrerende direktør for Siemens Industrial Turbomachinery.. Dette er et skritt i en langsiktig satsning på dette området, der vi enda ikke har sett alle mulighetene. Gjennom denne investeringen bygger vi opp kompetanse og erfaring som kan føre til nye idéer og utvikling innen fagområdet.

Additiv tilvirkning muliggjør opp til 90 prosent minskede leveransetider sammenliknet med konvensjonelle metoder, som die-cast, boring osv, mener foretaket. Presisjonen i tilvirkningen kan lede til opp til ti ganger raskere tilvirknings- og reparasjonstider, og forkorte utviklingssyklusene fra år til måneder eller uker.

Foruten hastigheten er fordelen med additiv tilvirkning sammenliknet med konvensjonelle metoder dets evne til å fremstille praktiskt talt alle tenkelige former og indre kompleksitet uten å måtte benytte delkomponenter. Dette muliggjør for designere å tenke langt utover de begrensningene som design innen konvensjonell tilvirkning innebærer. Tidligere komplekse komponenter bestående av flere ulike deler kan nå tilvirkes som en eneste integrert komponent, og oppnå både høy holdbarhet og forbedret effektivitet i helt nye konstruksjoner.

– Med denne investeringen kan vi utvikle nye og forbedrede komponenter og utføre reparasjoner, for eksempel brennerspisser for å serve våre industrielle gassturbiner SGT-800, betydelig raskere, sier Thorbjörn Fors, global forretningsområdesjef for Distributed Generation hos Siemens. Med hjelp av denne innovative tilnærmingsmåten forkorter vi reparasjonstider fra måneder til uker. Det er et viktig skritt i vår evne til å svare på våre kunders behov.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: