Stratasys sterkere på farger med Adobe-samarbeid

John Gould, adm. dir., Stratasys Nordamerika, og Mike Scrutton, sjef for produktutvikling for 3d-printere, Adobe.

John Gould, adm. dir., Stratasys Nordamerika, og Mike Scrutton, sjef for produktutvikling for 3d-printere, Adobe.

Stratasys utvider nå sitt samarbeid med programvareleverandøren Adobe som et ledd i å forenkle utskriftsprosessen og tilby mer farge. Mye mer farge, det skal sies. Fra å tidligere ha kunnet skrive ut i 46 farger i foretakets Connex 3-maskiner, kan man nå produsere rundt tusen farger.

Den viktigste komponenten i disse nye fargemulighetene er to nysluppede materialer – Vero Cyan, en kraftfull blå som erstatter den tidligere cyanfargen, og Vero Pure White, som gir en ren og tvers igjennom opak hvit farge. Kombinert med de andre fargene for Connex 3 får man sammen med Adobe til et fargerom, altså det totale antallet farger som kan benyttes, som oppgis til rundt tusen stykker.

Mulighetene til å arbeide med 3d-modeller i Adobe Photoshop har også blitt forbedret. Nå kan du slå på en fargeprofil for Connex 3 direkte i Photoshop. Det innebærer at du kan arbeide i et WYSIWYG-grensesnitt, der det du ser på skjermen matcher din 3d-utskrevne komponent. Når du har importert en 3d-modell i Photoshop kan du nå male eller tegne direkte på modellen, eller legga på teksturer. Har du ingen egen maskin, finnes det en funksjon for å bestille en utskrift via Stratasys servicebyrå.

– Vi ser mange som er skuffet over 3d-printerteknikken ettersom arbeidsflytene er så komplekse, og da spesielt om du vil ha komponenter med farger, sier John Gould, administrerende direktør for Stratasys Nord-Amerika. Med Adobes hjelp forandrer vi hele prosessen, gjør den enklere, samtidig som vi kapper flere ledd i kjeden i og med at man ikke behøver å sende sin 3d-utskrift til fargelegging.

Stratasys har også forenklet sin produktportefølje og stopper produksjonen av Connex 1 og Connex 2. Tilbake er nå tre ulike Connex 3-modeller (med ulike byggevolumer) som alle produserer med disse tusen fargene.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: