Teknikknytt fra årets Solidworks World

Gian Paolo Bassi, administrerende direktør, Solidworks.

Gian Paolo Bassi, administrerende direktør, Solidworks.

Solidworks World er programvareleverandøren Solidworks’ årlig tilbakevendende globale brukerkonferanse. I år har man samlet over 5000 ingeniører og industridesignere i Dallas, Texas, for et fire dager langt konferanseprogram som rommer alt fra bruken av 3d-printerrteknikk, til gale forskningsprosjekter. 3dpnorge.no var på plass for å rapportere om de viktigste nyhetene.

Under konferansen har man over to hundre forelesninger samt en messe med 130 utstillere. Man har også innbudt noen av verdens største industridesignere, som Yves Behar på fuseproject, og Dr Neil Gershenfeld, sjef for MIT:s Center for Bits and Atoms. Gershenfeld har blitt utsett som en av USAs hundre største intellektuelle. Han står også bak fablab-initiativet FabAcademy, som kobler sammen “makers” i et globalt nettverk.

Nyhetene fra Solidworks haglet inn den første dagen. Den største nyheten er en fortsatt satsing på skyløsninger og støtte for desentralisert formgiverarbeid, der personer i et prosjekt kanskje sitter i forskjellige verdensdeler. Ifølge Solidworks administrerende direktør, Gian Paolo Bassi, er nøkkelen til å lage anvendelig programvare fleksibilitet og innovasjonskraft.

Nye Xdesign er et verktøy for produktutvikling og -design som fungerer direkte i nettleseren. Det har ikke samme fullstendige funksjonalitet som Solidworks, men tilstrekkelig for å utvikle nye produktkonsepter.

Solidworks Visualize er en funksjon som kommer til å integreres i neste versjon av Solidworks. Kort fortalt er det en renderingsmotor for å lage realistiske modeller av CAD-tegninger – typisk bildemateriale som brukes i markedsføring og visualisering.

Solidworks PCB er Solidworks’ satsing mot kretskortsutvikling. Elektroniske produkter og komponenter blir stadig mindre og gir produktutviklere mindre toleranser å forholde seg til. Derfor ser Solidworks en økt etterspørsel etter programvare der det er mulig å kombinere og synkronisere produktdesign med kretskortsdesign, mekanikk med elektronikk. PCB, eller Printed Circuit Board, er et samarbeid mellom Solidworks og programvareutvikleren Altium, et foretak som har utviklet programvare for kretskortsdesign i over 25 år.

Et nytt samarbeid med den sørkoreanske 3d-printerutvikleren Sindoh skal forenkle muligheten til å skrive ut 3d-modeller. Med samarbeidet skal det gå an å skrive ut direkte fra Solidworks. Sindoh er en av Sør-Koreas eldste tilverkere av tonerprintere og har nylig lansert en 3d-printermodell basert på ekstruderingsteknikken.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: