Teknikknytt fra årets Solidworks World

Gian Paolo Bassi, administrerende direktør, Solidworks.

Gian Paolo Bassi, administrerende direktør, Solidworks.

Solidworks World er programvareleverandøren Solidworks’ årlig tilbakevendende globale brukerkonferanse. I år har man samlet over 5000 ingeniører og industridesignere i Dallas, Texas, for et fire dager langt konferanseprogram som rommer alt fra bruken av 3d-printerrteknikk, til gale forskningsprosjekter. 3dpnorge.no var på plass for å rapportere om de viktigste nyhetene.

Under konferansen har man over to hundre forelesninger samt en messe med 130 utstillere. Man har også innbudt noen av verdens største industridesignere, som Yves Behar på fuseproject, og Dr Neil Gershenfeld, sjef for MIT:s Center for Bits and Atoms. Gershenfeld har blitt utsett som en av USAs hundre største intellektuelle. Han står også bak fablab-initiativet FabAcademy, som kobler sammen “makers” i et globalt nettverk.

Nyhetene fra Solidworks haglet inn den første dagen. Den største nyheten er en fortsatt satsing på skyløsninger og støtte for desentralisert formgiverarbeid, der personer i et prosjekt kanskje sitter i forskjellige verdensdeler. Ifølge Solidworks administrerende direktør, Gian Paolo Bassi, er nøkkelen til å lage anvendelig programvare fleksibilitet og innovasjonskraft.

Nye Xdesign er et verktøy for produktutvikling og -design som fungerer direkte i nettleseren. Det har ikke samme fullstendige funksjonalitet som Solidworks, men tilstrekkelig for å utvikle nye produktkonsepter.

Solidworks Visualize er en funksjon som kommer til å integreres i neste versjon av Solidworks. Kort fortalt er det en renderingsmotor for å lage realistiske modeller av CAD-tegninger – typisk bildemateriale som brukes i markedsføring og visualisering.

Solidworks PCB er Solidworks’ satsing mot kretskortsutvikling. Elektroniske produkter og komponenter blir stadig mindre og gir produktutviklere mindre toleranser å forholde seg til. Derfor ser Solidworks en økt etterspørsel etter programvare der det er mulig å kombinere og synkronisere produktdesign med kretskortsdesign, mekanikk med elektronikk. PCB, eller Printed Circuit Board, er et samarbeid mellom Solidworks og programvareutvikleren Altium, et foretak som har utviklet programvare for kretskortsdesign i over 25 år.

Et nytt samarbeid med den sørkoreanske 3d-printerutvikleren Sindoh skal forenkle muligheten til å skrive ut 3d-modeller. Med samarbeidet skal det gå an å skrive ut direkte fra Solidworks. Sindoh er en av Sør-Koreas eldste tilverkere av tonerprintere og har nylig lansert en 3d-printermodell basert på ekstruderingsteknikken.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: