3D-printer for barn

Foto: Mattel

Foto: Mattel

En av verdens største leketøysprodusenter Mattel hiver seg nå på bølgen og lanserer en egen 3D-printer for barn.

3D-printeren Thingmaker ble vist frem på en lektøysmesse i New York nylig, og teknologinettstedet techcrunch skriver at printeren skal la barn printe sine egne leker.

Navnet er nostalgisk, den heter det samme som Mattels “leketøys-maskin” fra 1960-tallet. Den nye versjonen er en 3D-printer som skal være i stand til å lage alt fra dukker, roboter og dinosaurer til smykker og armbånd.

Mattel har samarbeidet med Autodesk om å utvikle en egen 3D-design-app til Ios og Android, og mener at appen skal være både enkel og intuitiv å bruke. Thingmaker-appen skal også fungere med andre 3D-printere.

Thingmakeren skriver i plast og er utstyrt med et beskyttelsesdeksel som lukker seg automatisk når den begynner å skrive, for å beskytte barna. De tar forbehold om at printeren passer best for de på tretten år eller eldre. Byggevolumet er ikke oppgitt, men det ser litt smått ut utifra bildene, i høyden 10-12 centimeter. Meningen er at man printer deler som så settes sammen til større leker.

3D-appen

3D-appen. Foto: Mattel

Ifølge techcrunch er skrivetiden på fra 30 minutter til 5-6 timer, avhengig av størrelsen på det som skal printes. Mattel sier at 3D-printeren skal være salgsklar til høst, i første omgang i det amerikanske markedet.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *