3D Systems satser på medisinteknikk med nytt test- og produksjonssenter

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 17 mars 2016

3dsystems_medical_centerEn av de raskest voksende bransjene når det gjelder 3d-skrivere er medisinteknikk. Nå åpner 3d-skriverleverandøren 3D Systems et teknologisenter i USA der de viser frem alle sine produkter og tjenester innen medisinteknikk. Healthcare Technology Center, som det heter, er foretakets sentrale hub for alle aktiviteter firmaet har innen medisinteknikk og helsesektoren.

På senteret samarbeider man tett med yrkesvirksomme innen ulike helsesektorer samt med leverandører av medisinteknikk. Noen av de applikasjonene som er mest kjente er implantater, verktøy, kirurgisimuleringar samt modeller for planlegging av inngrep samt for utdanning.

Man kommer også til å ha et fullbefarent produksjonsanlegg der man skal produsere allerede utviklede applikasjoner, men også helt nye idéer. Man spenner over 3d-skriverteknikker som SLA, metallsintring, SLS, ColorJet og MultiJet.

Les mer

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch