Autodesk utvikler programvare for store komponenter

autodesk_project_escher
Project Escher
er et nytt initiativ fra Autodesk i den hensikt å utvikle programvara spesifikt for 3d-skriverproduksjon med fokus på store komponenter med høy produksjonshastighet.

Enkelt sagt dreier Project Escher seg om å knytte sammen flere 3d-skrivere i et kluster som kan arbeide på større komponenter uten å tape produksjonshastighet. Disse bindes sammen og kontrolleres av en ”intelligent” programvare. Det skal likevel poengteres at dette ikke handler om 3d-skrivere fra Autodesk. Foretaket kommer kun til å forsyne brukere med programvaren.

Hovedformålet med Project Escher er å løse den klassiske utfordringen i 3d-skriververden – at utskriftshastigheten synker i takt med størrelsen eller kompleksiteten i de komponentene som skal produseres. Problematikken er en av de store flaskehalsene for en bredere anvendelse av 3d-skriverteknikk.

Autodesk forestiller seg et slags løpende bånd-prinsipp der flere 3d-skrivere eller skriverhoder produserer sin bit av en komponent. Alt overvåkes og kontrolleres av programvare. Jo flere skriverhoder, desto høyere produksjonshastighet.

Programvaren partisjonerer også en komponent i mindre biter og sender dataene til ulike 3d-skrivere i et kluster. Den 3d-skriverteknikken man har valgt for Project Escher er FDM, eller ekstruderingsteknikk, som det også kalles.

Teamet bak Project Escher håper å kunne slippe en løsning av programvaren allerede neste år.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: