Bedre enn forventet for 3D Systems

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 16 mars 2016

3dsystems_boothEtter en ukes forsinkelse slipper nå 3D Systems sin rapport for fjerde kvartal i fjor og for hele året 2015. Rapporten viser at omsetningen sank noe i fjerde kvartal, samtidig som den steg noe for året totalt.

Omsetningen i fjerde kvartal i fjor landet på 183,4 millioner dollar, hvilket er en nedgang på to prosent i forhold til samme periode i 2015. Omsetningen for hele året vokste med to prosent til 666,2 millioner dollar.

Bruttomarginalen for fjerde kvartal ble oppgitt til 32,8 prosent, først og fremst på grunn av kostnader på rundt 30 millioner dollar relatert til at foretaket sluttet å tilvirke, lagerholde og selge sine konsumentskrivere i Cube 3D-serien.

Nettotapet landet på 596,4 millioner dollar, mye på grunn av kraftige goodwill-avskrivninger på 537,2 millioner dollar. Det viser også hvor urealistiske vurderingene har blitt i 3d-skriververden.

Den justerte gevinsten landet på 0,19 dollar per aksje, hvilket var betydelig høyere enn markedets forventede 0,03 dollar per aksje.

– Markedsutsiktene er fortsatt utfordrende og usikre, sier Andrew Johnson, midlertidig adm dir for 3D Systems. Det som først og fremst bidrar til omsetningen er medisin- og industribrukere samt fra oppkjøp.

Foretaket sier også at de akkurat nå gjennomfører en omfattende omstrukturering for å styrke organisasjonen. Man har ennå ikke funnet noen ny sjef etter at forrige administrerende direktør Avi Reichental fikk sparken i oktober i fjor.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683