Bedre enn forventet for 3D Systems

3dsystems_boothEtter en ukes forsinkelse slipper nå 3D Systems sin rapport for fjerde kvartal i fjor og for hele året 2015. Rapporten viser at omsetningen sank noe i fjerde kvartal, samtidig som den steg noe for året totalt.

Omsetningen i fjerde kvartal i fjor landet på 183,4 millioner dollar, hvilket er en nedgang på to prosent i forhold til samme periode i 2015. Omsetningen for hele året vokste med to prosent til 666,2 millioner dollar.

Bruttomarginalen for fjerde kvartal ble oppgitt til 32,8 prosent, først og fremst på grunn av kostnader på rundt 30 millioner dollar relatert til at foretaket sluttet å tilvirke, lagerholde og selge sine konsumentskrivere i Cube 3D-serien.

Nettotapet landet på 596,4 millioner dollar, mye på grunn av kraftige goodwill-avskrivninger på 537,2 millioner dollar. Det viser også hvor urealistiske vurderingene har blitt i 3d-skriververden.

Den justerte gevinsten landet på 0,19 dollar per aksje, hvilket var betydelig høyere enn markedets forventede 0,03 dollar per aksje.

– Markedsutsiktene er fortsatt utfordrende og usikre, sier Andrew Johnson, midlertidig adm dir for 3D Systems. Det som først og fremst bidrar til omsetningen er medisin- og industribrukere samt fra oppkjøp.

Foretaket sier også at de akkurat nå gjennomfører en omfattende omstrukturering for å styrke organisasjonen. Man har ennå ikke funnet noen ny sjef etter at forrige administrerende direktør Avi Reichental fikk sparken i oktober i fjor.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: