Fra CAD-fil til prototype på en dag

3d_3_0_cad_til_prototype

Det er en stor og voksende interesse i næringslivet å lære seg mer om 3d-skriverteknikk og hvordan den kan benyttes.

Stadig flere foretak arbeider også intensivt for å sette seg inn i hvordan 3d-printing kan bli en del av deres virksomhet. Samtidig er det fortsatt mange som ennå ikke har tatt til seg og testet den nye teknikken,

– Det burde flere gjøre og det er det som vi vil bøte på med denne workshopen, forteller Sten Farre.

Deltakerne skal på forhånd sende inn en CAD-fil på en prototype og får deretter i en hel dag hos Swerea SWDCAST være med på hvordan den virtuelle filen blir en fysisk gjenstand.

– På formiddagen skrives en støpeform ut med hjelp av Swerea SWECAST:s 3d-skriver for sand og på ettermiddagen skjer støpingen i formen med metallpulver, fortsetter Sten Farre.

– Det hele er veldig hands on. Ved siden av de praktiske innslagene blir det også teorigjennomgangar rundt 3D-teknikk, støpte materialer og støpesimulering samt en diskusjon om teknikkens muligheter for økt fleksibilitet, kortere leveringstider eller konstruksjoner som tidligere har vært umulige.

Workshopen arrangeres i Jönköping den 31. mars og den 28 april. Påmelding som deltaker i ”Prototyp för en dag” gjøres på Swerea SWECASTs nettside eller gjennom å ringe +46 36 30 12 20.

– Vi håper at flere foretak skal få opp øynene for 3d og hvilke muligheter som finnes allerede i dag, men fremfor alt i fremtiden. Kunnskaper innen 3d-skriverteknikk kommer til å bli stadig mer avgjørende for å henge med når konkurransen blir stadig tøffere, avslutter Sten Farre.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: