Generativ design og 3d-skriver bygde disse skoene

under_armourDen amerikanske fabrikanten av sportsutstyr Under Armour har sluppet en ny serie sportsko i begrenset opplag der de benytter en 3d-utskrevet mellomsåle som skal gi bedre støtte og demping for brukeren.

Formgivningen av sålen er gjort med generativ design i programvaren Autodesk Within. Årsaken er at man har villet optimalisere støtten for den som bruker skoene. Selve gitterstrukturen i sålen er utviklet med fokus på å skape en stabil hælstruktur og samtidig gi en demping i nedslaget. Generativ design innebærer at man som brukere mater inn ønskede egenskaper som parametre i en programvare og deretter genererer programvaren en struktur med de ønskede egenskapene.

UA Architect, som den nye modellen heter, produseres kun i 96 par og hvert par koster 300 dollar, eller cirka 2700 kroner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: