Generativ design og 3d-skriver bygde disse skoene

under_armourDen amerikanske fabrikanten av sportsutstyr Under Armour har sluppet en ny serie sportsko i begrenset opplag der de benytter en 3d-utskrevet mellomsåle som skal gi bedre støtte og demping for brukeren.

Formgivningen av sålen er gjort med generativ design i programvaren Autodesk Within. Årsaken er at man har villet optimalisere støtten for den som bruker skoene. Selve gitterstrukturen i sålen er utviklet med fokus på å skape en stabil hælstruktur og samtidig gi en demping i nedslaget. Generativ design innebærer at man som brukere mater inn ønskede egenskaper som parametre i en programvare og deretter genererer programvaren en struktur med de ønskede egenskapene.

UA Architect, som den nye modellen heter, produseres kun i 96 par og hvert par koster 300 dollar, eller cirka 2700 kroner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: