Mindre versjon av 3d-printer for tekstilmaterialer

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 9 mars 2016

electroloom_miniAmerikanske Electroloom gjorde nok at ett og annet øyenbryn hevet seg da de for to år siden offentliggjorde sin tekstil-3D-printer med samme navn. 3D-printer er kanskje å ta i, det det dreier seg om er en teknikk som kan skyte ut tekstilfibre på en mal for ulike plagg, t-skjorte, kjole etc. Fibermaterialet er klebrig og fester seg på malen.

Nå lanserer foretaket en miniversjon av den opprinnelige printeren, med navnet Electroloom Mini. Maskinen arbeider ikke med maler på samme måte som sin storebror, men med sylindre som sprayes med fibermateriale, som skaper et tøystykke.

Electroloom Mini gjør bruk av et polyesterliknende materiale. Det fine med den lille modellen er at man kan arbeide med ulike farger, samt at sluttmaterialet er et tøystykke som kan videreforedles.

Les mer

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683