Nordisk undersøkelse om bruk av 3d-skrivere

FOTO: Creative Commons / Plings

FOTO: Creative Commons / Plings

Et samarbeid mellom flere finske universiteter og forskningsorganisasjoner skal munne ut i en omfattende rapport om bruken av 3d-skriverteknikk i Norden. Alle som arbeider med 3d-skriverteknikk kan delta i den onlinebaserte undersøkelsen som ligger til grunn for rapporten.

Målet med undersøkelsen er å ta rede på hvordan 3d-skriverteknikken anvendes sett ut fra et teknisk, økonomisk, juridisk og policymessig perspektiv. De samarbeidende organisasjonene vil dermed fremme implementeringen av teknikken i tilvirkende foretak.

Resultatene fra den nordiske undersøkelsen kommer dessuten til å sammenliknes med de europeiske landene som har kommet lengst i bruken av 3d-skriverteknikk, som Belgia, Tyskland, Frankrike og Storbritannia.

Ansvarlig for undersøkelsen er universitetet Aalto, Hanken School of Economics og Helsingfors universitet.

Undersøkelsen kommer til å være tilgjengelig til og med september i år. Resultatet forventes å være klart og offentliggjøres i slutten av året. Delta i undersøkelsen ved å klikke her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: