Nordisk undersøkelse om bruk av 3d-skrivere

FOTO: Creative Commons / Plings

FOTO: Creative Commons / Plings

Et samarbeid mellom flere finske universiteter og forskningsorganisasjoner skal munne ut i en omfattende rapport om bruken av 3d-skriverteknikk i Norden. Alle som arbeider med 3d-skriverteknikk kan delta i den onlinebaserte undersøkelsen som ligger til grunn for rapporten.

Målet med undersøkelsen er å ta rede på hvordan 3d-skriverteknikken anvendes sett ut fra et teknisk, økonomisk, juridisk og policymessig perspektiv. De samarbeidende organisasjonene vil dermed fremme implementeringen av teknikken i tilvirkende foretak.

Resultatene fra den nordiske undersøkelsen kommer dessuten til å sammenliknes med de europeiske landene som har kommet lengst i bruken av 3d-skriverteknikk, som Belgia, Tyskland, Frankrike og Storbritannia.

Ansvarlig for undersøkelsen er universitetet Aalto, Hanken School of Economics og Helsingfors universitet.

Undersøkelsen kommer til å være tilgjengelig til og med september i år. Resultatet forventes å være klart og offentliggjøres i slutten av året. Delta i undersøkelsen ved å klikke her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: