Norsk Titanium samarbeider med materialleverandør

norsktitanium
Det norske teknikkforetaket Norsk Titanium er en relativt ukjent aktør innen metallbasert 3d-printing. Foretakets teknikk kalles Direct Metal Deposition, eller DMD, og er en slags ekstruderingsteknikk med titanmateriale på tråd og sveis.

Nå har Norsk Titanium inledet et samarbeide med materialleverandøren Alcoa, en av verdens største innen lettvektsmetaller. Formålet er å sammen utforske potensielle prosjekter der begge foretakenes styrker egner seg. Det kan være alt fra rom- og fly-, forsvars-, kjøretøy- og rederiindustri.

Norsk TItanium holder akkurat nå på med å sluttføre en sertifisering for å få begynne å levere titankomponenter for flyindustrikunder. Beregnet produksjonsstart er andre halvår 2016.

I sommer ervervet Alcoa Titanium and Engineered Products en minoritetspost i Norsk Titanium.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: