Salgsrekord for Concept Laser

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 16 mars 2016

concept_laser_b2
Den tyske 3d-skriverutvikleren Concept Laser har nå sluppet sin årsrapport for 2015. Også i år viser den økt salg og forbedret resultat.

Foretaket økte i fjoråret sitt salgsresultat med hele 54 prosent sammenliknet med 2014. Total ordreinngang gikk opp til 161 (110) maskiner. Installasjonsbasen består nå av over 550 maskiner verden over.

I begynnelsen av fjoråret lanserte Concept Laser en større løsning i X Line-serien i form av modellen 2000R. Byggevolum ligger på 800 x 400 x 500 millimeter. Maskinen benytter to laserkilder på 1000 watt hver.

Foretaket ble også prisbelønnet for sin inspeksjonsløsning QM Meltpool 3D i International Additive Manufacturing Award 2016. Med QM Meltpool 3D skal man i realtime kunne holde oppsyn med byggeprosessen hele veien ned til smeltepoolen. Dataene fra løsningen kan også visualiseres i en 3d-modell for videre analyse av brukeren.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683