Selvforsvar i fokus for ny 3d-kolleksjon

nitzan_kishNitzan Kish er en nyuteksaminert motedesigner fra Bezalel Academy of Arts and Design i Israel med fokus på gullsmiing og mote. Hennes første kolleksjon, Me, myself and I, er delvis utskrevet i 3d og fokuserer på selvforsvar for kvinner.

Inspirasjonen til kolleksjonen kommer fra Nitzan Kishs barndom. Hennes far ga hele familien leksjoner i karate og ninjutsu. Det er lærdommer som hun har tatt med seg inn i den nye kolleksjonen.

Tanken er at de 3d-utskrevne plaggen skal utgjøre en slags rustning, i visse tilfeller avskrekkende for en potensiell lovbryter. Men mest handler kolleksjonen om å åpne for en dialog om utsatthet for kvinner og hvordan 3d-skriverteknikken kan benyttes for innovasjoner i motebransjen, der funksjonalitet kan veves inn i plagg og smykker.

Kish ser 3d-skriverteknikken først og fremst som en innovativ symaskin for komplekse former og “tekstiler”. Designet gjøres i programvare fra SOLIDWORKS. Ifølge henne utgjør teknikken en unik tilvirkingsmetode og kommer til å forandre konsumentmønstre verden over.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: