Selvforsvar i fokus for ny 3d-kolleksjon

nitzan_kishNitzan Kish er en nyuteksaminert motedesigner fra Bezalel Academy of Arts and Design i Israel med fokus på gullsmiing og mote. Hennes første kolleksjon, Me, myself and I, er delvis utskrevet i 3d og fokuserer på selvforsvar for kvinner.

Inspirasjonen til kolleksjonen kommer fra Nitzan Kishs barndom. Hennes far ga hele familien leksjoner i karate og ninjutsu. Det er lærdommer som hun har tatt med seg inn i den nye kolleksjonen.

Tanken er at de 3d-utskrevne plaggen skal utgjøre en slags rustning, i visse tilfeller avskrekkende for en potensiell lovbryter. Men mest handler kolleksjonen om å åpne for en dialog om utsatthet for kvinner og hvordan 3d-skriverteknikken kan benyttes for innovasjoner i motebransjen, der funksjonalitet kan veves inn i plagg og smykker.

Kish ser 3d-skriverteknikken først og fremst som en innovativ symaskin for komplekse former og “tekstiler”. Designet gjøres i programvare fra SOLIDWORKS. Ifølge henne utgjør teknikken en unik tilvirkingsmetode og kommer til å forandre konsumentmønstre verden over.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: