Servicebyrå med superrask CLIP-teknikk

carbon3dpAmerikanske Carbons hypede CLIP-teknikk ser nå ut til å bevege seg stadig mer ut av betastadiet. Nå står det klart at det internasjonale onlinebaserte servicebyrået Sculpteo i vår kommer til å begynne å produsere kommersielt med CLIP-teknikken. Det franske foretaket har produksjonsenheter i Frankrike og på vestkysten i USA, og det er på det sistnevnte stedet maskinen kommer til å stå.

Fra før av har Carbon, tidligere Carbon 3D, også innledet samarbeid med foretak som Ford og Johnson & Johnson. Ford fikk en prototypemaskin av Carbon3D allerede i 2014. Bilprodusenten kommer til å benytte teknikken dels for prototyper, dels for å produsere sluttkomponenter som skal monteres i deres bilmodeller.

At man nå lar Sculpteo benytte teknikken kommer til å innebære at en stor del brukere kan vurdere det som kommer ut av maskinen og sammenlikne med eksisterende 3d-printerteknikker. Dette kan bli den hittil viktigste ildprøven for Carbon.

CLIP-teknikken, Continuous liquid interface production, er ikke helt ulik stereolitografi. Man går ut fra et byggekammer med flytende og UV-følsom polymer, men i stedet for å bygge ovenfra og ned i lag, så har man snudd på produksjonen og bygger nedenfra og opp. Produksjonen skal ifølge Carbon være kontinuerlig og ikke lag på lag, der hvert lag behøver noen sekunder på seg for å herde. Med teknikken skal det være mulig å produsere opp mot ti centimeter i høyden på en time, avhengig av kompleksitet og dimensjoner, mener foretaket.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: