Servicebyrå med superrask CLIP-teknikk

Tekst:Mattias Kristiansson
PUBLISERT: 1 mars 2016

carbon3dpAmerikanske Carbons hypede CLIP-teknikk ser nå ut til å bevege seg stadig mer ut av betastadiet. Nå står det klart at det internasjonale onlinebaserte servicebyrået Sculpteo i vår kommer til å begynne å produsere kommersielt med CLIP-teknikken. Det franske foretaket har produksjonsenheter i Frankrike og på vestkysten i USA, og det er på det sistnevnte stedet maskinen kommer til å stå.

Fra før av har Carbon, tidligere Carbon 3D, også innledet samarbeid med foretak som Ford og Johnson & Johnson. Ford fikk en prototypemaskin av Carbon3D allerede i 2014. Bilprodusenten kommer til å benytte teknikken dels for prototyper, dels for å produsere sluttkomponenter som skal monteres i deres bilmodeller.

At man nå lar Sculpteo benytte teknikken kommer til å innebære at en stor del brukere kan vurdere det som kommer ut av maskinen og sammenlikne med eksisterende 3d-printerteknikker. Dette kan bli den hittil viktigste ildprøven for Carbon.

CLIP-teknikken, Continuous liquid interface production, er ikke helt ulik stereolitografi. Man går ut fra et byggekammer med flytende og UV-følsom polymer, men i stedet for å bygge ovenfra og ned i lag, så har man snudd på produksjonen og bygger nedenfra og opp. Produksjonen skal ifølge Carbon være kontinuerlig og ikke lag på lag, der hvert lag behøver noen sekunder på seg for å herde. Med teknikken skal det være mulig å produsere opp mot ti centimeter i høyden på en time, avhengig av kompleksitet og dimensjoner, mener foretaket.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683