Stratasys tester nytt materiale på moteevent

3D-printede kjoler

3D-printede antrekk

Den New York-baserte designtrioen threeASFOUR har sammen med 3d-printerleverandøren Stratasys satt sammen en mindre, 3d-utskrevet motekolleksjon som ble vist på ett av verdens største motearrangementer, New York Fashion Week.

Sammen har man lagd to 3d-utskrevne kjoler med navnene Pangolin og Harmonograph. I designtrioens formgivning inngår tanken om biomimetikk – at formgivningen skal speile naturen.

Begge kreasjonene er printet ut i Stratasys Objet500 Connex 3, både i farger og i multimaterialer, hvilket muliggjør utskrift av myke, smidige materialer. Dessuten testet man et helt nytt materiale fra Stratasys, som skal være betydelig mer elastisk og holdbart for denne typen moteapplikasjoner.

I Harmonograph har formgiverne benyttet en miks av både faste og fleksible materialer for å skape geometrier med spiraler som følger tanken om Fibonaccital. Selve spiralene er faste, mens materialet nærmest huden er mer gummiliknende og føyelig.

Den andra kreasjonen, Pangolin, er satt sammen av 14 ulike mønstre, som er montert på en ”andre hud”, i et fleksibelt materiale.

Samarbeidet mellom Stratasys og ThreeASFOUR er det siste av flere tidligere oppsiktsvekkende samarbeid med internasjonalt kjente forskere og formgivere, som MIT-professor Neri Oxman, motedesigner Iris van Herpen, designer Francis Bitonti og Zaha Hadid Architects.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: