Australsk oppkomling lover samme hastigheter som Carbon

gizmo3dDet australske oppstartsforetaket Gizmo 3D har etter en vellykket visning som høstet stor oppmerksomhet på årets CES-messe i Las Vegas arbeidet hardt med å få sine første skrivere ut på markedet. Akkurat som konkurrenten Carbon (3D), så bygger teknikken på en betraktelig oppgradert SLA-liknende teknikk med høy utskriftshastighet.

Som andre maskiner som bygger på DLP-teknikk så benytter Gizmo 3D en projektor som lyskilde. Men ifølge foretaket skal deres lysteknikk skille seg ut fra leverandører som EnvisionTEC og Formlabs. Det er her likhetene med Carbon kan sees. I stedet for å eksponere den lysherdende væsken i serier så eksponerer man den med en kontinuerlig lysanimasjon. Carbon gjør dette ved å plassere en lyskilde i bunnen, Gizmo 3D gjennom å sette lyskilden i toppen og eksponere ovenfra og ned.

Ifølge Gizmo 3Ds grunnlegger, Kobus du Toit, ligger utskriftshastigheten for en produksjon på 150 x 80 x 26 millimeter med en z-oppløsning på 50 mikrometer på seks minutter.

Porteføljen består av tre ulike modeller, fra Gizimate, med et byggvolum på 400 x 200 x 200 millimeter, opp til GiziMax, med et byggvolum på 400 x 200 x 850 millimeter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: