Dentalmateriale til Formlabs desktop-skriver

formlabs_dental_resin3d-skriverleverandøren Formlabs har sluppet et nytt materiale for dentalapplikasjoner med navnet Dental SG Resin. Det nye materialet er utviklet spesielt for kirurgiguider og er Class 1-sertifisert i henhold til den amerikanske FDA, Food and Drug Administration. Det innebærer at man ifølge Formlabs skal kunne 3d-skrive guider i en Formlabs Form 2-maskin.

– Vi har sett en utrolig interesse i dentalbransjen for Form2 etter lanseringen i høst, sier Daniel Ljungstig, administrerende direktør på 3DVerkstan som er nordisk distributør av Formlabs. Mer eller mindre alle Sveriges større dentallaboratorier har nå minst en Form2 for å lage studiemodeller og arbeidsmodeller. Et biokompatibelt materiale har vært høyt etterspurt for å blant annet kunne lage kirurgiske guider. Det pågår akkurat nå et paradigmeskifte innen tannteknikk som det er veldig spennende å få være en del av.

Det biokompatible Dental SG kan kjøpes via Formlabs nettbutikk. Materialet kommer dessuten til å være tilgjengelig fra Denthouse, spesialist innen tannteknik og svensk agentur for Formlabs.

Formlabs har også oppdatert sine materialer Clear, Black, Flexible og Tough. På materialsiden slipper man nå også et verktøy, Materials Manager, som skal gjøre det mulig for brukere å få større kontroll på materialforbruk og forenkle bytte av materiale.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: