Flere materialer til Prodways SLS-maskiner

prodways_polyuretanDen franske 3d-skriverleverandøren Prodways tok steget inn på SLS-markedet med hjelp av den kinesiske leverandøren Farsoon i slutten av fjoråret. Resultatet var fem SLS-skrivere i en modellserie som har fått navnet ProMaker. Nå slipper foretaket et nytt materiale, en termoplastisk polyuretan som skal kunne brukes for applikasjoner med gummiliknende egenskaper.
TPU-70A, som det nye materialet heter, er en elastomer for fleksible og gummiliknende komponenter som forseglinger, skosåler, belger med mer. Materialet skal ha god strekkfasthet på opp til 300 prosent, mener foretaket. Det skal også gi god presisjon og oppløsning samt ha lang holdbarhet, noe som mange elastomermaterialer for 3d-skrivere har det vanskelig for.
Det nye materialet blir en del av en materialportefølje med totalt tolv materialer. I denne finner man først og fremst polyamider i ulike klasser og med forskjellige egenskaper samt et materiale som skal være brannmotstandig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *