Höganäs lanserer 3d-skrivere på det åpne marked

ralf_carlsonI løpet av kort tid kommer Höganäs til å gå inn på 3d-skrivermarkedet med en skriver spesielt utviklet for foretak som tilvirker små detaljer med kompliserte former.

Höganäs er spesialister på additiv tilvirkning av små komponenter med kompliserte former, høy detaljrikhet og fine overflater. Teknikken for denne typen tilvirkning markedsføres under navnet Digital Metal.

– Hittil har vi fungert som underleverandør til andre, men nå planlegger vi å ta neste skritt, å lansere vår 3d-skriver på det åpne marked, sier Ralf Carlström som er sjef for området additiv tilvirkning i Höganäskonsernet.

– Introduksjonen skjer i løpet av nærmeste fremtid og målet er å i løpet av ett år ha et flertalls maskiner ute hos ulike kunder. Ettersom det er en relativt stor investering handler det først og fremst om større foretak eller foretak som har et spesifikt produkt med stor etterspørsel.

2967HOGA_0005N

– Vi ser at det finnes stor interesse fra industrien generelt, men også fra foretak som er virksomme innen dental- og medisinteknikk. Fordelen med vår teknikk sammenliknet med andre liknende er at tilvirkningen går betydelig raskere samtidig som den gir en bedre sluttfinish.

Som om den ovenstående satsningen ikke hadde vært tilstrekkelig har Höganäs for tiden også kvalifisert et nytt metallpulver for 3d-skriverteknikk.

– Foruten 3-16L tilbys nå dessuten 17-4PH, som det nye materialet kalles, hvilket innebærer enda bedre egenskaper i form av økt hardhet og bedre styrke. 17-4PH gir en god kombinasjon av styrke og korrosjonsegenskaper, avslutter Ralf Carlström.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: